У всіх будинках Житомира до 2014 року будуть встановленні будинкові лічильники на воду

У всіх будинках Житомира до 2014 року будуть встановленні будинкові лічильники на воду
Під час однієї з недавніх зустрічей заступника мера м. Житомира Миколи Боровця та представників ЗМІ відбулось обговорення проблеми лічильників у квартирах та будинках.

За словами Боровця у місті, як у в всій країні існує проблема з контролем лічильників на воду. Суть її полягає у тому, що після встановлення такого лічильника він має перевірятися раз у 3-4 роки, та нажаль дана норма не виконується.

Наш уряд ініціював реформу – встановити лічильники води у будинках (не у квартирах, а саме у будинках) до 2014 року. Для того щоб компенсувати різницю втрати води, яка виникає до її подачі на лічильник у квартирі.

За словами зам мера , ті люди, які встановили лічильники, теж повинні платити за втрату води у будинку. Влада хоче проводити реформу, але сама зізнається що питання, хто повинен платити за різницю між будинковим лічильником та сумою показників всіх квартирних лічильників – не врегульовано.

Проте Боровець твердо переконаний що така реформа необхідна, адже за його словами – доведено, що лічильники не бажають ставити саме ті громадяни, які використовують кількість води більше, ніж передбачено нормами.

І сьогодні не можливо згідно нашого законодавства потрапити в помешкання громадянина і перевірити належну роботу лічильника. Неможливо навіть перевірити чи рахують старі лічильники струмінь води розміром з сірник.

До речі, щоб контролювати майбутні встановленні будинкові лічильники міська рада планує створити нове комунальне підприємство. Та це буде не єдина його функція - воно перебере на себе ще контроль ліфтовим господарством міста, яке зараз обслуговує 3 підприємства - «Вертикаль», «Магніт» та «Спецреммонтаж».

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.