Житомирянам доведеться купувати нові ліфтові картки, замість існуючих

Житомирянам доведеться купувати нові ліфтові картки, замість існуючих
Безконтактну ліфтову картку невдовзі запровадять у житомирських багатоповерхівках.

Нову безконтактну картку можна буде поповнювати на 1000 поїздок. Карткою старого зразка можна було проїхати лише 100 разів, - пише Перший.

У компанії «Вертикаль», яка займається встановленням та обслуговуванням карткових апаратів у ліфтових кабінах кажуть, що стара карткова система вже морально та технічно застаріла.

«Завод, який виробляв картки для проїзду у підйомниках, вже не виробляє картки старого зразка. Старі картки почали масово підробляти. Захиститися від підробок підприємство вже не в змозі», - кажуть на «Вертикалі».

Нові карткові апарати будуть захищені антивандальною системою. Безконтактна картка буде багатофункціональна: нею можна буде розраховуватись відразу за декілька послуг. Наприклад, якщо у дворі є автостоянка, то карткою можна буде розраховуватись і за неї.

Нагадаємо, у Житомирі мешканці багатоповерхівок самі можуть обирати, яким чином вони будуть розраховуватись за поїздки у ліфтах.

Якщо більшість людей у під’їзді забажає відмовитися від карткової системи, то платіж за використання ліфтом буде включатися у квартплату.

За які гроші буде проведено заміну карткових апаратів у ліфтах, на підприємстві «Вертикаль» поки не знають.

Житомир – одне із небагатьох міст в Україні, де існують ліфтові картки. Одна поїздка у житомирському ліфті коштує 25 копійок. В Ужгороді, де карткова система діє тільки в кількох ліфтах, поїздка обійдеться у 22 копійки, у Херсоні – 18 копійок, а у Володимир-Волинському – 15.

ЖИТОМИРСЬКІ КАРТКИ

У Житомирі ліфти обслуговує чотири спеціалізовані приватні підприємства. Це «Магніт» - 366 ліфтів, «Спецліфтреммонтаж» - 225 ліфтів, «Ліфтналадка» - 219 ліфтів та «Вертикаль» - 173 ліфти. Через це у місті є 4 різні види карток.

Вони обслуговують майже 1 тисячу ліфтів.

Минулого року вартість поїздки підскочила з 13 копійок до 25.

Вартість поїздки залежить від того, скільки коштує обслуговування 1 ліфту в місяць.

Державна інспекція контролю за цінами стверджує, що обслуговування 1 ліфта у середньому має обходитись в 270 гривень. Підприємства кажуть, що в таку суму вони не вкладаються, тому із зарплатою працівників та податками обслуговування одного ліфта обходиться в середньому в 780 гривень.

Міський голова Дебой свого часу також говорив про те, що картки треба відміняти. Він навіть включив це у свою передвиборчу програму. Втім, після того, як став мером, змінив цей пункт у програмі.

«Я не обіцяв відмінити ліфтові картки, я обіцяв тільки вивчити питання», - каже Дебой. У міській раді переконують, що з карткою жити набагато краще. І продовжують стягувати за неї завищену ціну.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.