З 1 травня для частини житомирян відмінять ліфтові картки

З 1 травня для частини житомирян відмінять ліфтові картки
Пілотний проект з відміни ліфтових карток сьогодні презентували у міській раді.

З 1 травня частина житомирян, яких обслуговує КВРЖЕП №6 зможуть відчути, що таке ліфти без карток. Це переважно мешканці Малікова, проспекту Миру та Клосовського. Також без карток будуть кілька будинків, які знаходяться на триторії КВРЖЕПу №6, але обслуговуються ЖБК №2.

Загалом – це 175 ліфтів. Замість карток, де вартість однієї поїздки становить 25 копійок, мешканцям цих будинків користування ліфтом включать до квартплати.

У середньому однокімнатна квартира буде платити 10 гривень, двокімнатна – 16 гривень, а трикімнатна – 22 гривні, розповідає заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Він каже, що почали із КВРЖЕПу №6, аби відпрацювати схему відміни ліфтових карток. Через 3 місяці буде проведе опитування, аби визначити, чи подобається житомирянам жити без карток. Якщо експеримент буде успішним – аналогічна система буде впроваджуватись у всьому місті.

Ліфтові компанії, яких у місті є 3, кажуть, що для них немає різниці: будуть платити гроші житомиряни шляхом купівлі картки чи буде перераховувати КВРЖЕП. Перший місяць при відміні карткової системи користування ліфтом буде абсолютно безкоштовне, щоб компенсувати вартість куплених завчасно карток.

Основна проблема, яка може чекати на комунальників – небажання людей платити за квартплату.

Але, яка каже начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова, що в середньому 97% житомирян платять за квартплату. У січні, правда, платити стали в рази менше – лише 40%, але вже у лютому – 67%, у березні орієнтовно – 80%. Комунальники надіються, що і надалі житомиряни будуть платити за квартплату, і тому перебоїв із роботою ліфтів не буде.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.