Житомирянам обіцяють гарячу воду у 234 будинках з настанням холодів

Житомирянам обіцяють гарячу воду у 234 будинках з настанням холодів
Готовність теплового господарства Житомира до нового опалювального сезону сьогодні є однією з найкращих за останні роки, - переконують у прес-службі КП “Житомиртеплокомуненерго“.

Все йде відповідно до розробленого графіка. Вже підписано паспорти готовності 98% багатоквартирних будинків.

Якщо два роки тому протягом міжсезоння виконувалось 17 капітальних ремонтів теплових мереж, минулого року - 29, то в цьому буде зроблено ремонт 84 мереж, протяжністю майже 6 км. Ремонтні роботи відбуваються за рахунок давньої дебіторської заборгованості, яку підприємство повертає завдяки ефективним заходам впливу на боржників.

Сумарний борг підприємства перед енергопостачальниками становить майже 30 млн. грн. Позаминулого в цей час було 56 млн. грн., минулого - майже 40 млн. грн..

В той же час найбільший борг перед “Житомиртеплокомуненерго“ мають житомиряни - 25 млн. грн.

2 млн. 750 тис. грн. заборгували організації, що перебувають на державному фінансуванні. Госпрозразункові підприємства - 4,6 млн. грн.. Водночас, немає жодних проблем із розрахунками установ і організацій міської ради

Цього року з з міського бюджету одержано 12,9 млн. грн. - сума, якої ніколи не було раніше, - кажуть у “Житомиртеплокомуненерго“.Це фінансування дозволило придбати новий автокран, вже пішли авансові платежі на купівлю двох нових екскаваторів і двох нових ГАЗелей для аварійної служби.

Також цього року налагоджена співпраця із обласною радою, завдяки чому вдалося закінчити реконструкцію проблемних котелень на вул.Київська, 71 і вул.Вітрука, 10, що простоювали три роки, а тепер це - по-сучасному обладнані котельні.

Єдиною проблемою залишається "Техсервісмолоко", що на вул.Перемоги, 75 та котельня по вул.Жукова.

За останній рік підприємство набуло важливий новий досвід у ході підготовки до цьогорічної зими. Роблячи унікальну модернізацію котельні на вул.Жуйка, що є найбільшою у місті, там обладнали найпотужніший котел КВГ-50, що забезпечує ідеальні умови горіння (повністю відсутні викиди в атмосферу відпрацьованих газів). Ефективність нововведення становить 1,3-1,4 млн. грн. економії на місяць, а аналогічного переоснащення в Україні більше не має.

Щодо гарячого водопостачання, то два роки тому централізованим постачанням гарячої води забезпечували 170 багатоповерхівок. Минулого року - 204 будинки. Нинішнього опалювального сезону буде додано ще 30. Вже наступного року, коли запрацюють програми ЄБРР і НЕФКО з реконструкції теплового господарства міста, кількість багатоквартирних будинків з централізованого постачання гарячої води збільшиться ще майже на 80. Якщо у ході цієї реконструкції будуть поставлені когенераційні установки, то гаряча вода постачатиметься цілорічно.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.