Норвезька компанія ENSI має наміри реалізувати проект по енергозбереженню в місті Житомир

Норвезька компанія ENSI має наміри реалізувати проект по енергозбереженню в місті Житомир
Вчора, 5 листопада, з метою реалізації проекту з енергозбереження, м.Житомир відвідали представники норвезької компанії ENSI.

Як стало відомо «Журналу Житомира», влада міста спільно з компанією ENSI, мають намір зменшити споживання енергоносіїв і відповідно зменшити плату за електроенергію в більш ніж 40 бюджетних установ міста - школи, дитячі садки і лікарні.

Для цього проекту планується залучити кошти НЕФКО та грантового ресурсу Фонду Е5Р.

Під час реалізації проекту будуть втілені різнопланові енергоефективні заходи: утеплення фасадів, дахів, заміна вікон, встановлення індивідуальних теплових пунктів, теплових насосів, індивідуальних котелень тощо.

 - Ми вивчаємо ситуацію, що склалася в певних соціальних установах. Для цього збираємо показники енерговитрат. Чим точніше вони будуть, тим краще ми підготуємо енергетичне дослідження та енерго-економічні розрахунки, - зазначив старший керівник проектів ENSI Любомир Червілов.

У ході робочої зустрічі, сторони обговорили особливості розробки і реалізації проекту, терміни виготовлення технічної документації та реалізації проекту, а також необхідні для цього ресурси.

І влада, і експерти норвезької компанії одностайні в тому, що установи освіти, виховання і медицини в першу чергу вимагають реалізації заходів з енергозбереження.

Нагадаємо, це вже другий проект, який збирається реалізувати Житомир у співпраці з НЕФКО. На завершальній стадії знаходиться проект з модернізації системи освітлення вулиць і провулків Житомира шляхом заміни неекономних ламп розжарювання на світлодіодні ліхтарі і утеплення дитячого садка № 21.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.