Теперішнє та майбутнє готелю "Житомир"

Теперішнє та майбутнє готелю "Житомир"
Депутат Житомирської міськради, голова ліквідаційної комісії і нинішній керівник готельного господарства «Житомир» Ольга Пархомчук розповіла про звільнення екс-директора Юрія Опанащук, про стан центрального готелю міста і про плани відродження.

- Чим закінчилося звільнення екс-директора готелю «Житомир»?

- У вересні розпорядженням мера був звільнений Опанащук Юрій Якович, директор КП «Готельне господарство Житомир ». За законом ми його попередили за два місяці, у присутності комісії він був ознайомлений з розпорядженням, Опанащук відмовлявся розписуватися, що він його отримав. Також комісією його звільняли, тому колишній директор готелю відмовився отримувати трудову книжку, при цьому були присутні близько 10 осіб - члени ліквідаційної комісії, представники відділу кадрів, юридичного департаменту та інші. Момент його звільнення знімали на відео, знаючи Юрія Яковича, хотіли уникнути різних інсинуацій. Але Опанащук все ж звернувся до інспекції з праці із заявою, що йому не вручили трудову книжку. Крім того, на мене, як на голову ліквідаційної комісії, він постійно скаржиться в різні інстанції. Представники цих інстанцій приходять до нас з приписами, протоколами, таким чином, блокується робота ліквідаційної комісії.

- Чи були судові позови після звільнення Юрія Опанащук?

Нещодавно, 15 листопада, відбувся суд - мене хотіли оштрафувати за порушення при звільненні Опанащук Юрія Яковича, але суд у задоволенні позову відмовив.

- Яке фінансове становище готелю?

- На 1 листопада 2012 складений ліквідаційний баланс - підприємство має більше 700 тисяч заборгованості визнаною і більше 400 тисяч заборгованості, яка ще перебуває в судових оскарженнях і поки не визнана готельним господарством. Крім того, є заборгованість по зарплаті. Опанащук відмовився передавати печатки і штампи, ми вимушені були звернутися до УМВС, аби отримати дозвіл на виготовлення нової печатки, тому її відсутність блокувало роботу з банківськими рахунками. Ми навіть без печатки не могли з листом звернутися в будь-яку інстанцію.

- Є ще якісь проблеми в роботі готелю?

- Ще 6 липня були відключені світло і газ, тому була велика заборгованість готельного господарства за електроенергію та газопостачання. Організації постачальники - комерційні структури і не є спонсорами комерційної організації, якій, по суті, є комунальне підприємство. За три дні довелося вирішувати питання, тому в цей час у готелі була велика група іноземців і три доби люди змушені були перебувати в готелі без теплої води і без світла. Крім «хорошого» враження про місто могли бути і позови, люди ж розраховували на привітний прийом.

- Зараз готель працює?

- Так, готель зараз працює і, вперше за багато місяців, за жовтень отримали валовий прибуток у розмірі 360 тисяч. Вперше за багато років виручка за один день склала 95 тис.грн. - Проводилась дуже велика конференція, 271 чоловік. Але щоб її провести, нам навіть не вистачало ліжок, змушені були шукати постільну білизну. Сьогодні з 240 номерів готельного господарства 186 здавати не можна. Вони раніше були закриті нібито на ремонт, але ремонт там не проводився, в номерах відсутній сантехніка, меблі.

- Скільки зараз діючих номерів у готелі?

- Близько 60, але комунікації дуже старі, майже кожен день у нас якісь прориви, «рвуться» труби, тече вода. Крім того, потрібно ремонтувати дах, який також протікає. Я буду на наступній бюджетній сесії (проводиться в грудні) звертатися до депутатів з проханням допомогти комунальному підприємству, щоб міськрада виділила гроші.

- Скільки необхідно виділити грошей?

- Хочемо відновити роботу ресторану та кафе, ми до цього вже готові - працюють всі печі, перемотані всі згорілі двигуни на печах, відновлена ​​робота морозильних камер, плит, можемо вже за 15 хвилин зробити 320 котлет. Правда, обладнання трохи застаріле, енергоємне. Потрібно 3,5 мільйона, але за три роки ми можемо ці гроші не тільки повернути, а й почати отримувати реальний прибуток і поповнювати скарбницю міста.

- Є такі приклади в Україні?

- Я спілкувалася з директором готелю в іншому обласному центрі, який побудований за таким же проектом, - вони мають близько 4 мільйони на рік прибутку. А ми сьогодні не виходимо навіть на 3 мільйони обороту. Біля готелю «Житомир» є перспективи, це підприємство потрібно розвивати, підтримати. Сподіваюся, що депутати це зроблять, хай не всі гроші виділять, але хоча б частину. Ми зможемо відремонтувати номери, поміняти каналізаційну систему, відремонтувати дах - більше тисячі кв.м потрібно зробити, щоб зміг заробити 8 поверх.

26 червня сесія Житомирської міськради прийняла рішення ліквідувати КП «Готельне господарство« Житомир »та розробити статутну документацію для створення нового комунального підприємства на базі готелю« Житомир »

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.