Мешканці міста протестують проти будівництва СТО

Мешканці міста протестують проти будівництва СТО
Жителі Житомира з площі Польової вийшли сьогодні вранці під стіни мерії, де проходить засідання сесії міської ради.

Житомиряни вимагають від депутатів зупинити будівництво станції техобслуговування автомобілів (СТО), яке зараз ведеться поряд з житловими будинками у зеленій зоні.

Людей обурює факт вирубки десятків дерев і турбує розміщення технологічного об'єкта поблизу житла і місця відпочинку, що може погіршити екологічну ситуацію в мікрорайоні.

 - У нашому мікрорайоні вирубують дерева, а там дитячий майданчик і фонтан, біля якого відпочивають пенсіонери. І ось надумали будувати там станцію технічного обслуговування автомобілів - ми протестуємо, - обурюються мешканці Польової.

 - Прийшли підрядники, захищаючи чиїсь комерційні інтереси. Зараз на сесії буде вирішуватися питання про скасування цього рішення. Ось люди і прийшли відстоювати свій вибір - здоров'я і природу проти шкідливих викидів і розлитого бензину. Сподіваємося влада зрозуміє, що бізнес бізнесом, а здоров'я людей, і особливо дітей, - понад усе, - кажуть протестувальники.

Жителі Польової вимагають від депутатів розібратися в ситуації і переглянути законність раніше виданого дозволу на будівництво технологічного об'єкта в житловій зоні.

У свою чергу, депутат Малиновський стверджує, що будівництво СТО - законно. Підприємець орендує земельну ділянку з 2004 року і вже сплатив за її оренду 167 тисяч гривень.

Голова земельної комісії Микола Туфанов пообіцяв людям розібратися в законності будівництва.

 - Потрібно викликати всю ту братву, яка давала дозвіл на будівництво. Там десять печаток стоїть на дозволах. У цьому питанні треба розібратися, хто на цьому заробляв авторитет, - сказав депутат Микола Туфанов людям.

Після того, як земельна комісія розгляне це питання, його заслухають на наступній сесії міської ради.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.