Більшість українців не вірять, що їхнє життя на Батьківщині може покращитись

Більшість українців не вірять, що їхнє життя на Батьківщині може покращитись
На сьогоднішній день кількість українців, які вірять, що їх життя влаштується протягом найближчого року, складає лише 14,9%, тоді як у 2005 році таких було близько 40,2%. Про це свідчать дані моніторингу Інституту соціології "Українське суспільство 1992-2012: стан та динаміка змін".

Також опитування показало, що, якщо 7 років тому лише 18,3% українців не бачили перспектив покращення життя у наступному році, то на сьогодні їх кількість виросла до 51,3% - це найвищий показник за останні 10 років, пише "Кореспондент".
В Україні назріває нова хвиля трудової еміграції.

При цьому усі ці 10 років із року в рік близько 73% респондентів зазначають, що їм не вистачає порядку у суспільстві, а 70% скаржаться на недотримання чинного законодавства. У зв'язку з цим, у країні дедалі більше наростає нова міграційна хвиля.

За опитуванням кадрового порталу hh.ua, 48% із працевлаштованих спеціалістів з вищою освітою заявили, що мають серйозні наміри виїхати з України, ще 43% інколи замислюються над працевлаштуванням за кордоном, і лише 4% не планують покидати Батьківщину.

Найвагомішими причинами, які пояснюють еміграційні настрої молодих спеціалістів, громадяни називають відсутність майбутнього для себе і сім'ї в Україні (72%), а також низькій рівень оплати праці (44%).

Найпривабливішими країнами для трудової еміграції українці називають ЄС, Канаду, США та країни Азії.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.