Прокуратура «забракувала» один із способів порятунку ТТУ, яке розглядала влада Житомира

Прокуратура «забракувала» один із способів порятунку ТТУ, яке розглядала влада Житомира
Вирішення проблеми погашення заборгованості працівникам Житомирського трамвайно-тролейбусного управління за рахунок відмови від перевезення пільговиків у годину пік - це порушення законодавства.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Вважаємо за необхідне застерегти місцеву влада від такого кроку, який є порушенням чинного законодавства. Підкреслюємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 354 від 17.05.1993 «Про безкоштовний проїзд пенсіонерів у транспорті загального користування», пенсіонери за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах мають право на безкоштовний проїзд. Також, окремими Законами України визначені додаткові пільгові категорії громадян, яким надається безкоштовний проїзд. Позбавлення певних категорій громадян пільг та компенсацій дискримінує непрацездатних, тягне істотне обмеження прав особистості, звуження їх змісту та обсягу, повагу до яких закріплено на конституційному рівні », - попереджає прокуратура області.

Нагадаємо, що Володимир Дебой назвав скасування пільг на проїзд у громадському транспорті в години пік одним з «рецептів» порятунку ТТУ.

«Людина має право (на пільговий проїзд), надано державою, але за це право держава повинна заплатити перевізнику належну плату. ТТУ житомирське не отримує цієї плати, це велика проблема. Тому пропозиція (про плату в години пік) - один з можливих варіантів, можливо не популярна, але потрібно знайти «рецепт», щоб ми забули, що люди - працівники ТТУ не отримують зарплату ».

Як повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, що влада Житомира розглядає декілька варіантів вирішення проблеми заборгованості із зарплати працівникам ТТУ, в тому числі і перевезення за плату в години пік абсолютно всіх пасажирів із збереженням пільг в інший час.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.