У Житомирі хочуть скасувати пільги в громадському транспорті в «години пік»

У Житомирі хочуть скасувати пільги в громадському транспорті в «години пік»
Влада Житомира розглядає кілька варіантів вирішення проблем заборгованості із зарплати працівникам ТТУ, в тому числі і перевезення за плату в години пік абсолютно всіх пасажирів із збереженням пільг в інший час.

Про це 11 січня розповів заступник мера Житомира Петро Закусило на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, - повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

На засіданні комісії розглядалася ситуація із заборгованістю по зарплаті в Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні. Державна субвенція на пільгове перевезення пасажирів міського електротранспорту, на жаль, не перекриває борги. Отже, потрібно шукати інші шляхи вирішення проблеми. Влада міста розглядає такі варіанти: перевезення за плату в години пік абсолютно всіх пасажирів із збереженням пільг в інший час; оптимізацію мережі маршрутних автобусів з тим, щоб вони не дублювали маршрути тролейбусів; впровадження в Житомирі в рамках пілотного проекту надання адресної допомоги громадянам, які мають пільги , або монетизація пільг.

Заступник губернатора Ярослав Долгих впевнений, що в даній ситуації допоможе і завантаження двох майданчиків у центрі міста, що належать ТТУ. Підприємство має всі умови для того, щоб на їх базі проводити медогляди водіїв, технічне обстеження транспортних засобів, що належать приватним перевізникам.

Комісія прийняла рішення спільно з головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації створити робочу групу для обговорення спільних дій по вирішенню питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам ТТУ та забезпечення стабільної роботи підприємства.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.