Житомиру нададуть кредит від НЕФКО на модернізацію системи теплопостачання

Житомиру нададуть кредит від НЕФКО на модернізацію системи теплопостачання
Вчора, 24 січня депутати міської ради підтримали енергоефективний проект за програмою «Впровадження інноваційних технологій у системі теплопостачання міста Житомира».

Проект передбачає вирішення проблемних питань на рівні районних котелень, зокрема, котельні по вул. Домбровського, 30, яка має застаріле та неефективне обладнання - тут вже більше 40 років працюють 4 газових котла з ККД 74%.

Рішенням сесії, вчора надали дозвіл КП «Житомиртеплокомуненерго» на укладення кредитного договору з НЕФКО.

Варто відзначити, що, рік тому 47 міст України подали заявки на участь у проекті НЕФКО на здійснення інноваційних технологій в системі теплопостачання міста.

Житомир увійшов в десятку кращих і тепер має можливість комплексно модернізувати систему теплопостачання одного з мікрорайонів міста.

В рамках реалізації проекту передбачається встановлення на котельні по вул. Домбровського, 30 два конденсаційних котла з ККД 104%, п'ять індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках і в навчально-виховному комплексі № 59, замінити теплові мережі на нові, попередньо ізольовані.

Також, в рамках проекту - забезпечення дитячого навчально-виховного закладу гарячим водопостачанням навіть у неопалювальний період за рахунок встановлення теплового насосу.

На реалізацію проекту Житомир отримає грант в розмірі 292 тис. євро. Ще 292 тис. євро - кредитна складова на 9 років під 6% річних з пільговим періодом на 1 рік і власні кошти підприємства КП Жітоміртеплокомуненрго »- 101,2 тис. євро.

За словами міського голови Володимира Дебоя, економічний ефект від реалізації проекту складе 70 тис. євро в рік. Комплексно модернізований у сфері теплопостачання мікрорайон стане першою ластівкою для впровадження аналогічних проектів.

Квартальний район котельні по вул. Домбровського, 30 комплексно отримає тепло й економію електроенергії та газу.

Об'єкти соціальної сфери будуть забезпечені гарячим водопостачанням в будь-який час року.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.