У Житомирі реформують роботу швидкої допомоги

У Житомирі реформують роботу швидкої допомоги
У Житомирській області в цьому році реформують первинну ланку медичної допомоги.

Як повідомили в Управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації, нинішній рік стане для Житомирщини роком реформи служби швидкої допомоги, яку в січні реорганізували в Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Так, в області вже змінена структура роботи швидкої допомоги. Відтепер роботу бригад «швидкої» контролює одна диспетчерська служба.

Згідно з новими нормами, екстрена допомога повинна прибувати після отримання виклику через 10 хвилин в місті і через 20 - в селі. Поки що кожен четвертий виклик в області в ці нормативи не вкладається.

Позитивом реформи в ОДА назвали те, що тепер карети «швидкої» не прив'язані до конкретної території. У разі великих ДТП або пожеж можна відправляти на них відразу декілька бригад.

У містах і районах триває процес створення центрів медико-санітарної допомоги. У процесі становлення сьогодні знаходиться єдина оперативно-диспетчерська служба екстреної допомоги на базі станції швидкої допомоги в Житомирі.

У той же час, констатували в ОДА, в області - застарілий парк автомобілів швидкої допомоги. На балансі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф знаходяться 146 машин, а регіону в розрахунку на кількість населення необхідно 240 карет швидкої допомоги. У державному бюджеті на 2013 рік передбачені кошти на придбання близько 1100 автомобілів швидкої допомоги, які розподілять по регіонах згідно їх потребами.

Також в області в цьому році з'являться сімейні лікарі.

У Житомирській області найбільше серед областей України кількість дільничних лікарень - 17 і ФАПів - 820.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.