Житомирський район отримав два автомобіля швидкої допомоги

Житомирський район отримав два автомобіля швидкої допомоги
На Житомирщині триває оновлення автопарку служби екстреної медичної допомоги. Зараз в область надійшла перша партія санітарного транспорту в кількості 32 одиниць.

17 квітня структурний підрозділ Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - пункт постійного базування екстреної медичної допомоги Житомирського району - отримав два сучасні автомобілі класу Ст. Ключі від авто урочисто вручив медикам голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

«Житомирський район має величезний радіус - близько 60 км, тому вимагає сучасний і комфортний автомобіль швидкої допомоги. Машини адаптовані до європейських норм і стандартів для надання кваліфікованої медичної допомоги під час перевезення хворого. Ці два автомобіля полегшать роботу медичних працівників району та допоможуть врятувати життя його мешканців», - сказав Сидір Васильович.

Головний лікар Житомирської районної лікарні Олексій Литвинець подякував за таку важливу допомогу. Адже Житомирський район налічує 90 населених пунктів, в яких проживає 68 тисяч людей. Деякі села знаходяться на відстані майже 60 км. Тому автомобілі швидкої допомоги для району - можливість надавати першу медичну допомогу на догоспітальному рівні. На сьогодні в Житомирському районі функціонує чотири бригади екстреної допомоги.

Житомирська область за державною цільовою програмою централізованого постачання автомобілів в центри екстреної медичної допомоги повинна отримати в цьому році 40 автомобілів швидкої допомоги. Про це розповів головний лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Сова. «Швидкі» в залежності від комплектації коштують до 600 тис. грн.

У цих каретах екстреної допомоги можна здійснювати інтенсивну терапію безпосередньо в дорозі. Машини укомплектовані сучасним медичним обладнанням: електрокардіографом, монітор життєвих функцій, дефібрилятором, апаратом для підігріву крові, шприцевий насос, приладами для вимірювання кисню в крові, глюкометром, а також м'якими і жорсткими носилками, великим набором пневмошин та інших пристроїв для фіксації при пошкодження хребта і кінцівок.

Довідково: нові «швидкі» класу обладнані за останніми досягненнями медичної техніки. В таких автомобілях більш 20 найменувань основного обладнання і більше 30 - допоміжних приладів. Зокрема, це носилки, що забезпечують спеціальне положення хворого, иммобилизационные пристрої, обладнання для проведення реанімації при зупинці серця - кардіомонітори-дефібрилятори, електрокардіографи, які послідовно забезпечують дефібриляцію та моніторинг стану хворого, портативна система для відновлення дихання, прилади для оперативних даних про стан пацієнта - від рівня цукру в крові до артеріального тиску і т.п.. Якщо стан хворого під час транспортування погіршується, обладнання дозволяє провести реанімацію. Всі показники записуються і зберігаються в пам'яті пристроїв, їх можна вивести на друк.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.