Геннадій Забродський має намір побудувати в Житомирі стадіон і відродити великий футбол

Геннадій Забродський має намір побудувати в Житомирі стадіон і відродити великий футбол
Начальник управління житлово-комунального господарства Житомирської облдержадміністрації, депутат міської ради, Геннадій Забродський мріє відродити великий футбол в Житомирі.

Нагадаємо, в 2005 році, після того як головна команда області «Полісся» припинила своє існування, Геннадій Забродський звернувся до мера Житомира того періоду Георгія Буравкова з ідеєю створення муніципальної футбольної команди. Міська влада ідею підтримала, і був створений Муніципальний футбольний клуб «Житомир». Команда під керівництвом Забродського взяла участь у чемпіонаті області, а восени заявилася в Другу лігу.

Через рік нова влада, разом з мером Житомира Вірою Шелудченко, підтримувати команду не хотіла, внаслідок чого клуб оголосив себе банкрутом, а команда була знята зі змагань і "розпущена". Президент МФК «Житомир» Геннадій Забродський реорганізував клуб в дитячий, на базі місцевої ДЮСШ.

Зараз Геннадій Забродський лобіює в міськраді питання реконструкції футбольного майданчика в Гідропарку і створення там стадіону. За його словами, 64 га гідропарку сьогодні перебувають у занедбаному стані.

 - На жаль, Житомир дійшов до того, що у нас немає жодного футбольного поля. Ми єдиний обласний центр, у якого немає футбольної команди, він не представлений в жодній футбольній лізі, навіть у аматорській. Останній міський стадіон в 2010-2011 році був знищений, закатаний в асфальт і з нього зробили ринок. Це стадіон «Електровимірювач» на вул.Домбровского. А стадіон «Спартак» - це обласна комунальна власність. У 2004-2005 роках я був президентом муніципального футбольного клубу «Житомир», який вийшов у другу лігу, але потім знову стало питання бази. Поступово в гідропарку я почав будувати цю спортивну площадку. Сьогодні там потрібно побудувати роздягальню, розширити, зробити нормальний під'їзд, підвести воду, посадити траву. На це потрібно близько 560 тис.грн. І я хочу створити цей стадіон. А наступний крок - відродження футбольної команди - говорить депутат.

Забродський впевнений, що гроші на створення футбольної команди з'являться, як тільки буде створена база.

 - Звісно, це коштує дорого, але якщо є база - все інше буде, я в це вірю. Дуже хочу це зробити, тому що мені соромно за наше місто. У нас були відомі футболісти, наша команда, яка в різні часи називалася «Спартак», «Автомобіліст», «Полісся» була відома на весь Радянський Союз. В Житомир приїжджали команди з 20 країн світу на міжнародні змагання, а сьогодні нічого цього немає. Але я знаю, що житомиряни хочуть мати свою гідну команду і вболівати за неї, а не за інші міста. А гроші - це тільки частина будь-якого проекту, основне вирішує людський фактор. Якщо люди не байдужі, то все вийде

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.