Губернатор Рижук знову роздає обіцянки про ремонт центрального стадіону

Губернатор Рижук знову роздає обіцянки про ремонт центрального стадіону
На днях Житомирщина святкувала 100-річчя житомирського футболу.

Здавалося 100 років, багата історія, та святкувати наче і немає нічого, адже нині у Житомирі немає професійної футбольної команди та вже кілька років як перебуває у аварійному стані центральний стадіон.

На урочистостях до цього свята губернатор Житомирської області вкотре озвучив обіцянку про будівництво нових трибун і реконструкцію стадіону.

За словами Рижука у 2013 році обласна влада акумулює усі кошти і за рік остаточно вирішить проблему зі стадіоном, а паралельно буде працювати і по створенню професійної футбольної команди.

Портал ZThata нагадує, що ці обіцянки обласна влада не втомлюється роздавати роками.

Довідка (за інформацією ЖОДА):

Сто років тому на ринковій Путятинській площі Житомира команда гімнастичного товариства «Сокіл» протистояла міському клубу любителів футболу «Уніон». Перший задокументований футбольний матч на території сучасної області відбувся 12 липня 1912-го року. На жаль, ані імен учасників історичного поєдинку, ані його рахунку архіви не зберегли.

Сьогодні, сто років потому, Житомир - одне з не багатьох міст в Україні без професійної команди, без гарного стадіону. Тож наразі житомирським уболівальникам доводиться жити спогадами про славне минуле та мріями про кращі часи. Хочеться вірити, що дві такі грандіозні події - 100 років житомирському футболу і Євро-2012, змусять зробити все можливе, аби повернути футбол у Житомир.

Перші кроки для цього уже зроблено, у тому числі щодо зміцнення футбольної матеріально-технічної бази.

У минулому році за рахунок обласного бюджету проведено велику частку робіт по будівництву капітального приміщення на стадіоні “Спартак”, а футбольне поле “Спартака” - одне з кращих для проведення ігор юнацьких команд навіть на рівні України.

Проведено обстеження споруд центрального стадіону і незабаром розпочнеться його реконструкція.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.