Завтра в Житомирі водії тролейбусів проведуть страйк

Завтра в Житомирі водії тролейбусів проведуть страйк
8 лютого співробітники Житомирського травмайно-тролейбусного управління вийдуть на акцію протесту під стіни обласної адміністрації з вимогами погасити 5,5 млн. грн. заборгованості по зарплаті.

За словами працівників ТТУ, заборгованість по зарплаті складає 5,5 млн. грн. : За листопад 2012 року - 1, 04 млн. грн., За грудень - 2,3 млн. грн., А також 2,1 млн.грн. за січень 2013 року.

У ТТУ стверджують, що розподіл субвенції на пільгове перевезення в області проводиться не на користь ТТУ.

"За 11 місяців 2012 року тільки електротранспортом Житомира перевезено 45,5 млн. пасажирів (25,5 млн. пасажирів - пільговики), а всіма маршрутними автобусами Житомира перевезено 33,4 млн. пасажирів., Що на 27% менше, ніж електротранспортом. Враховуючи, що близько 60% пасажирів міськелектротранспорту становлять пільговики, є всі підстави спрямовувати не менше 60% від загальної суми субвенції, що надходить в область на пільгове перевезення міськелектротранспорту ", - говоритися в резолюції, яку співробітники ТТУ завтра передадуть владі.

Люди кажуть, що єдине, що їм залишається - це вдатися до акцій протесту, які триватимуть до тих пір, поки влада не перестане порушувати права та й не виконає всі вимоги працівників ТТУ.

Співробітники підприємства говорять, що будуть звертатися не тільки до міської та обласної влади, ай до Президента та Прем'єр-міністра.

У ТТУ вимагають:
- Терміново в повному обсязі погасити заборгованість по заробітній платі працівникам підприємства в сумі 5,5 млн.грн.;
- Виплатити Житомирському трамвайно - тролейбусному управлінню у повному обсязі борг по субвенціях;
- Переглянути Житомирською облдержадміністрацією систему розподілу суми субвенції, збільшити на 2013 рік розмір субвенції з державного бюджету за пільгове перевезення громадян з встановлених 15, 6 млн. грн. до величини розрахункової субвенції - 35,9 млн. грн.

На підприємстві повідомили, що акція протесту розпочнеться 8 лютого, о 10 годині ранку біля стін Житомирської обласної адміністрації.

Нагадаємо, в грудні 2011 року працівники КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» оголосили страйк. Тоді електротранспорт не вийшов на маршрути.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.