Водії житомирських трамваїв і тролейбусів мають намір оголосити страйк

Водії житомирських трамваїв і тролейбусів мають намір оголосити страйк
Працівники комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» збираються провести загальні збори, на якому розглядатиметься питання про можливу зупинку електротранспорту. 

Про це сьогодні повідомив керівник незалежної профспілки працівників ТТУ Сергій Невмержицький. 

«15 серпня проведемо загальні збори колективу, будемо вирішувати, що робити далі. Нам вже кілька місяців не платять зарплату, якщо на зборах питання не буде вирішено, то плануємо 28 серпня розпочати страйк », - розповів Невмержицький. 

Після обіду на сайті Житомирської міської ради з'явилося повідомлення, що вчора 8 серпня відбулося засідання примирної комісії за участю представників влади та працівників ТТУ. 

«Працівники ТТУ звертаються до міської ради з допомоги в отриманні коштів державної субвенції за безкоштовне перевезення громадян пільгових категорій. Представники профспілки наголошують, що претензій до міської влади не мають, навпаки, вдячні - за 3 млн.грн. з міського бюджету на ремонт рухомого складу. Однак, і ці кошти надходять повільно: з тримільйонної суми тільки нещодавно на рахунок підприємства через затримки казначейства прийшли тільки перші 800 тис.грн. Комісія з примирення досягла угоди в об'єднанні зусиль міської влади, колективу підприємства для вирішення ситуації з виплати заробітної плати, проведення ремонтів рухомого складу та збільшення кількості одиниць тролейбусів », - йдеться в повідомленні на сайті мерії. 

Про причину майбутнього страйку - заборгованість із зарплати і те, що люди по декілька місяців не отримують зароблені гроші - в повідомленні ні слова. 

Збори працівників ТТУ відбудеться 15 серпня о 15 год. в актовому залі адмінкорпусу КП ЖТТУ за адресою: вул. Вітрука, 11. 

Нагадаємо, в грудні 2011 року через страйк ТТУ в Житомирі три дні не ходили трамваї і тролейбуси. Тоді борг по зарплаті був близько 7 мільйонів гривень. 

На початку червня борг перед працівниками комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусного управління» перевищив 3 млн. грн. і продовжував рости, людям платили в місяць по 100 гривень.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.