У Житомирі проводять опитування: Які історичні пам'ятки міста потребують реконструкції

У Житомирі проводять опитування: Які історичні пам'ятки міста потребують реконструкції
Житомирська влада проводять інтернет-опитування: Які центральні, історичні, пам'ятники міста Житомир потребують реконструкції та благоустрою.

Програмою благоустрою Житомира на 2013-2015 роки передбачається проведення комплексного благоустрою міста, зокрема скверів, парків, вулиць, зовнішнього освітлення, міських фонтанів, святкової ілюмінації.

У Житомирі, чиновники вирішили запропонувати активним, небайдужим до долі рідного міста житомирянам долучитися до опитування на сайті міської ради.

Запропоновані об'єкти потребують впорядкування. Короткі історичні довідки, ваш досвід і бажання побачити місто майбутнього допоможуть вибрати об'єкт для благоустрою.

Площа ім. С.П. Корольова

Центральна частина міста, головний адміністративний центр міста і області. У XVII - першій половині XIX ст. тут протікала безіменна річечка, знаходився великий сад, починався Станішівскій шлях. 200 років тому архітектором було визначено значення площі як центр міста. Протягом XIX ст. площа будувалася. На місці зруйнованого у 1943 році розкішного будинку барона Шодуара розташовувався невеликий сквер. З середини ХХ ст. з будівництвом адміністративних будівель тут утворилась площа, на якій у 1971 році відкрили пам'ятник С.П. Королеву.

Художні ворота

Майдан «Мистецькі ворота» сформувався в 1980-90-х роках на території колишньої сільськогосподарської виставки. В результаті забудови території висотними будинками утворилася площа. Назву отримала через те, що на ній діють художні майстерні Житомирської організації Національної Спілки художників України. Ворота є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Вулиця Михайлівська

Єдина пішохідна вулиця в місті. Сформувалася в першій половині XIX ст. Будинки збереглися майже в первозданному вигляді. У 1856 році на кошти житомирського купця Михайла Хаботіна споруджений храм на честь Архістратига Михаїла, що дало привід назвати вулицю у 1888 році Михайлівською. У довоєнні і післявоєнні роки тут проходили демонстрації і паради. Вулиця Михайлівська є комплексним історико-архітектурним пам'ятником Житомира, з якою пов'язане життя і діяльність багатьох видатних людей і знаменних подій.

Замкова гора

На березі річки Кам'янка в районі вулиць Замкової і Кафедральної в давнину була розташована фортеця, з якою пов'язують історію міста. Як середньовічне місто Житомир юридично проіснував в цих межах до кінця XVIII століття. Це комплексний історико-археологічний пам'ятник, хоча більшість історичних будівель не вціліли.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.