За скасування ліфтових карток будуть голосувати депутати житомирського «Фронту Змін»

За скасування ліфтових карток будуть голосувати депутати житомирського «Фронту Змін»
Повністю скасувати ліфтові картки планують депутати Житомирської міської ради від «Фронту Змін».

Проект відповідного рішення був зареєстрований вже на чергову сесію, яка відбудеться у четвер, 28 березня.

- Ліфтові картки себе пережили, вони були введені тоді, коли в місті були проблеми з погашенням заборгованості за комунальні послуги. Зараз же рівень розрахунків житомирян за «комуналку» значно вище, майже 90% жителів міста справно все платять. Тому і вартість користування ліфтом повинна входити в комунальні платежі. 25 копійок за одну поїздку - це дуже висока і необгрунтована ціна. Наша фракція в міській раді ініціювала питання повного скасування карток і переходу на абсолютно нову для Житомира систему роботи ліфтового господарства, - коментує проект рішення про скасування карток депутат Житомирської облради від «Фронту Змін» і член виконавчого комітету міської ради Сергій Сухомлін.

Згідно з проектом рішення «Про комплекс заходів щодо зміни порядку утримання та управління ліфтами в житловому фонді Житомирської міської ради», який розробила та зареєструвала команда «Фронту Змін», міська рада за три місяці повинна провести конкурс на те, хто буде обслуговувати ліфти житомирян. І лише після проведення конкурсу, визначення переможців, можна знімати карткові апарати і включати плату за ліфт у комунальні платежі.

За таким принципом зараз працює ліфтове господарство в більшості міст України.

У разі, коли ліфтові картки будуть скасовані, плата за ліфт буде нараховуватися в залежності від квадратних метрів.

Якщо зараз сім'я з чотирьох чоловік в середньому витрачає на картки до 90 гривень на місяць, то без картки вартість користування ліфтом буде від 11 до 25 гривень з квартири.

- У Вінниці обслуговуванням ліфтів займаються три компанії, одна з них комунальна, а дві - приватні. Комунальне підприємство у Вінниці займається і капітальним ремонтом ліфтів, це здешевлює вартість послуг. Ми вивчили досвід міст-сусідів, і переконалися, що Житомир також може піти цивілізованим шляхом і скасувати картки. Такого ноу-хау немає в інших обласних центрах. Влада говорить про те, що населення не хоче відмовлятися від карток. Але я не вірю, що люди хочуть платити в 5-8 разів завищену плату за користування ліфтом, - переконаний Сергій Сухомлін.

Проект рішення про скасування карток буде розглянуто на найближчій сесії міської ради у четвер, 28 березня.

«Фронт Змін» наполягатиме на персональному голосуванні, щоб оприлюднити список депутатів, які не захотіли скасовувати ліфтові картки в Житомирі.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.