Житомирський ДемАльянс знайшов ознаки корупції в конкурсі маршрутних перевізників

Житомирський ДемАльянс знайшов ознаки корупції в конкурсі маршрутних перевізників
У Житомирські міській раді намагаються провести конкурс маршрутних перевізників без "зайвих" учасників.

Про це заявив голова Житомирської ДемАльянсу Дмитро Ткачук.

Вчора 3 липня на офіційному сайті Житомирської міськради було розміщено оголошення: всіх бажаючих перевізників запрошують надати заявки на укладення тимчасових договорів для обслуговування двох міських автобусних маршрутів.

Цікаво, що кінцевий термін подання документів для маршруту № 19 до 17:00 того ж дня - 3 липня, а для маршруту № 3 до 17:00 4 липня.

 - Пошукові інтернет-системи зафіксували, що оголошення з'явилося саме 3 липня, а не раніше. Таким чином, влада Житомира оголосив конкурс з терміном подачі заявок в один робочий день, - каже Ткачук.

Очевидно, що за такий короткий час потенційні учасники не встигнуть зібрати і представити весь пакет документів. За таких умов, взяти участь могли лише перевізники, які заздалегідь знали про конкурс. У Житомирському ДемАльянс бачать у цьому ознаки корупційних дій.

 - Те, що ринок маршрутних перевізників у Житомирі давно куплений, перекуплений ні для кого не секрет. Але вдаючись до подібних фальсифікацій, влада демонструє, що вона вже знахабніла до межі. Мета подібних конкурсів - формально затвердити давно обраного перевізника. Якщо хтось вважає, що має на це одноосібне право, то він мабуть засидівся у своєму кабінеті і такому чиновнику пора на вихід, - коментує Дмитро Ткачук.

Більше того, "тимчасові договори" з перевізниками укладають всупереч законодавству. У чинній редакції Закону України "Про автомобільний транспорт" відсутня згадка про тимчасові договори і причини їх укладення.

Разом з тим, Політична партія "Демократичний Альянс" вимагає від Житомирської міської ради дотримання принципів законності та прозорості проведення конкурсів при визначенні перевізників для обслуговування міських автобусних маршрутів. Не залежно від того, хто виграє ці конкурси, вони повинні проходити чесно.

 - Розмінюючись конкуренцією в якості перевезень на свої фінансові інтереси, влада позбавляє житомирян права на нормальні умови проїзду. Відсутність рівних можливостей знищує конкуренцію на ринку. Відсутність конкуренції призводить до погіршення якості послуг. Страждати від цього будуть не мер або начальник управління транспорту, а звичайні житомиряни, які щодня їздять цими розбитими маршрутками. - Додає Ткачук.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.