ДемАльянс заявляє, що у влади Житомира є перевізник-улюбленець

ДемАльянс заявляє, що у влади Житомира є перевізник-улюбленець
Влада Житомира визначила фаворита серед перевізників: улюбленцем керівників міста стало ПП «Шеріфф».

Це приватне підприємство виявилося єдиним перевізником, яке встигло подати документи в «скандальному конкурсі одного дня» 3 липня, коли між оголошенням про «вакантні» маршрути і кінцевим часом подачі документів пройшло менше доби, - заявляють представники політичної партії «Демократичного Альянсу».

Усі 7 останніх «тимчасових угод» з перевізниками, починаючи з 15.11.2012 року і по 04.07.2013 року отримала фірма, яка почала активно розвиватися на ринку житомирських перевезень після того, як влада почала «наводити свій порядок» у транспортній сфері міста, - кажуть у ДемАльянсу.

У партії зазначають, що з початку року ПП «Шеріфф» отримало можливість здійснювати пасажирські перевезення на маршрутах № 3-А, 9, 19 і 47. Таку можливість підприємству надали в управлінні транспорту, уклавши «тимчасові договори». У поточній редакції закону України «Про автомобільний транспорт» відсутній термін «тимчасовий договір» і умови, які можуть стати підставою укладання такого документу. Незважаючи на це вони активно підписуються з «Шерифом». Така процедура дозволяє взагалі обійти процедури проведення відкритого конкурсу, навіть формального.

Начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міськради Костянтин Підпокровного в коментарях для ЗМІ зазначив, що подібні договори вони укладають виключно з власної ініціативи, а не відповідно до законодавства: «опубліковувати такі оголошення за 2 дні до закінчення терміну прийому заяв і робимо це з власної ініціативи , а не відповідно з якимось нормативними вимогами », - пояснив Підпокровний.

Те, що ПП «Шеріфф» користується підвищенням лояльності міської влади свідчать і ряд інших фактів, - заявляють у ДемАльянсу.

Зокрема 15.11.2012 року укладено договір на маршрут 3-А, який відсутній в мережі міських автобусних маршрутів затвердженого рішенням виконкому. 04.01.13 з підприємством був укладений тимчасовий договір на маршруті № 9, який був скасований у відповідності з тим же рішенням виконкому ще за рік до того 15.02.2012 року.

- Чому в міськраді вважають за краще саме це підприємство і йдуть на порушення законодавства для забезпечення його інтересів - ми можемо тільки здогадуватися. Але така лояльність, як правило, купується не через красиві очі. Чиновники повинні діяти в рамках законодавства! Якщо організатори конкурсу зловживають владними повноваженнями - за це потрібно відповідати за законом. І ми будемо вимагати такої відповідальності, - каже голова Житомирського Демократичного Альянсу Дмитро Ткачук.

У партії вимагають від міської влади прозорих рішень у транспортній галузі, що призведе до підвищення якості міських перевезень. ДемАльянс вимагає скасувати практику укладання корупційних тимчасових договорів замість проведення конкурсів і відмовитися від лобіювання інтересів фаворитів. Перевізники повинні визначатися на чесних і прозорих умовах.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.