У Бердичеві завершують будівництво сміттєсортувального комплексу

У Бердичеві завершують будівництво сміттєсортувального комплексу
У місті Бердичеві на території існуючого сміттєзвалища за рахунок коштів ТОВ «Полісся-Екосфера», якому надано в оренду міський полігон, закінчується будівництво І черги сміттєпереробного заводу – сміттєсортувального комплексу. Завдяки його запуску навантаження на полігон зменшиться на 20-4 %.

За рік завод перероблятиме близько 30 тис. тонн сміття, це майже стільки, скільки його щороку утворюється в місті. Після завершення будівництва сортування відходів з вилученням ресурсоцінних компонентів буде проводитись безпосередньо на території сміттєзвалища, тому відпаде потреба у роздільному збиранні відходів.

Про це йшлося під час науково-практичного семінару «Проблеми та перспективи поводження з твердими побутовими відходами в області», який відбувся за ініціативи облдержадміністрації та громадської ради при облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенка.

З метою покращення роботи поводження з промисловими та побутовими відходами на території регіону впроваджуються розроблені заходи. Так, у м. Коростені в напрямі роздільного збору сміття є деякі зрушення – діє сміттєсортувальна станція відходів, які сортуються у 4 види контейнерів: скло, папір, пластик та загальні відходи. По місту розміщено 134 таких контейнерів. Крім того, в окремому місці проводиться досортування вторинної сировини.

З метою поліпшення санітарного стану Житомира, зменшення навантаження на міський полігон розроблено програму з роздільного збору твердих побутових відходів на 2012-2016 роки, якою передбачається встановлення у дворах будинків спеціальних контейнерів для роздільного сортування скла, паперу, пластику, загальних відходів. Це коштуватиме місту понад 5 млн. грн. Крім того, відповідно до програми у 2016 році влада Житомира планує побудувати у місті сміттєсортувальну лінію.

У дворах деяких районів міста вже встановлені роздільні сміттєзбірні контейнери, але в масштабах міста таких технологій ще не впроваджено. Нині для санітарної очистки міста перевізниками ТПВ використовується 50 одиниць транспортних засобів та 2566 сміттєзбірних контейнерів. Збирання ТПВ перевізниками здійснюється не лише за контейнерною, але й за безконтейнерною системою (поліетиленовими пакетами ємністю 120 л).

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.