Через казначейство в Житомирі затягується підготовка до опалювального періоду

Через казначейство в Житомирі затягується підготовка до опалювального періоду
Сьогодні влада міста разом з керівниками профільних управлінь та комунальних підприємств міста провели робочий об'їзд по проблемних об'єктах міста, які ще не зовсім готові до опалювального періоду.

Влада підкреслила, що сьогодні обсяги і темпи ремонтних та підготовчих робіт комунальними підприємствами залежать від проведення державних експертиз, тендерних процедур та рівня проплат казначейством. Велика частина цих робіт значно затягнулися в часі.

Зокрема, затягнулася заміна тепломереж біля багатоповерхівки по вул. Черняховського, 100.

Директор «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин пояснює, що підприємство 2 місяці перебуває в стані тендерних закупівель та складної ситуації з оплатою з боку казначейства. Сьогодні роботи відновлено, біля багатоповерхівки працюють бригади й комунальна техніка.

Дмитро Рогожин каже, що по вул. Черняховського зараз замінюють старі мережі, яким уже по 35-40 років на сучасні. Оновлення мереж відбувається в рамках серйозного соціального проекту співпраці міста з ЄБРР - встановлення когенераційних установок на базі районної котельні № 5.

Це дозволить забезпечити житловий масив постачанням гарячої води протягом року, а також забезпечить 2 МВт дешевої електроенергії для водоканалу.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко оцінює план виконання нинішньої підготовки до опалювального періоду на рівні минулого року: «На сьогодні ми йдемо на рівні минулого року, навіть трохи краще. Звичайно, є проблемні питання, зокрема, у підготовці житлового фонду, тепломереж, у розрахунках за спожитий природний газ ».

Олещенко інформував, що в місті суттєво скоротилася сума заборгованості за природний газ: якщо 3 роки тому вона досягала 270 млн.грн., То в цьому 3.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.