Рівень вмісту кишкової палички в воді Тетерева перевищено у 5 разів - санстанція

Рівень вмісту кишкової палички в воді Тетерева перевищено у 5 разів - санстанція
На закритих санепідемстанцією житомирських пляжах продовжують очищати воду від кишкової палички.

Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області повідомляє, що з метою забезпечення контролю за виконанням припису начальника управління від 29.07.2013 року № 3-00/1658 про заборону функціонування пляжів «Дорослий» і «Дитячий» на річці Тетерів за адресою м. Житомир, Гідропарк , вул. Черняховського, фахівцями Житомирського мікрорайонного управління Держсанепідслужби 31.07.13 року було проведено обстеження території міських пляжів з повторним відбором проб води водойми для обстеження за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

За результатами лабораторних досліджень за мікробіологічними показниками встановлено, що якість води водойми до районних міських пляжів залишається незадовільною.

Повідомляється, що індекс лактозо позитивних кишкових паличок становить 24 000 на дм.куб. при нормі не більше 5000 в дм.куб. (Результати санітарно-мікробіологічних досліджень від 02.08.2013 № 50-51), що не відповідає вимогам СанПин № 4630-88 «Санітарні правила і норми. Охорона поверхневих вод від забруднення ».

У житомирській міськраді кажуть, що "зараз тривають заходи, спрямовані на очищення води в річці в районі міських пляжів". Чи встигнуть до кінця пляжного сезону очистити річку, поки невідомо.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.