У Коростені чорнобильців позбавили пільгового проїзду, через перенаправлення субвенції для ЖТТУ

У Коростені чорнобильців позбавили пільгового проїзду, через перенаправлення субвенції для ЖТТУ
Чорнобильців Коростеня відучора почали обілечувати квитками через розпорядження губернатора Рижука щодо направлення всього залишку субвенції області на потреби КП ЖТТУ.

У перевізників забрали гроші , які йшли на компенсацію перевезення пільговиків і, відповідно, з цих самих пільговиків почали брати гроші за проїзд.

Про це повідомляє «Репортер Житомира» посилаючись на заяву голови ради Спілки ветеранів - ліквідаторів Чорнобильської катастрофи в Коростені - Віталій Юшкевич.

Юшкевич розповідає , що маючи посвідчення ліквідатора аварії на ЧАЕС , він був змушений заплатити за квиток з Коростеня до Овруча 16 гривень. По його словами, такі дії є прямим порушенням ЗУ " Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", на що повинна звернути увагу прокуратура.

Те, що обласні перевізники не закриють очі на розпорядження губернатора про направлення всього залишку субвенції на потреби ЖТТУ журналісти припускали з моменту оголошення цього рішення.
Про те, що насправді ще нічого не вирішено говорив на засіданні Житомирського міськвиконкому депутат Сергій Сухомлін. За його словами - ці гроші треба буде "вигризати".

Як повідомляв « Журнал Житомира» - свою незгоду з рішенням губернатора вже висловив офіційно Новоград- Волинський міськвиконком - район не хоче втрачати субвенцію. Інші райони також навряд чи будуть мовчати.
Разом з тим, за словами Юшкевича, автобусні маршрути у Коростені безкоштовно перевозять тільки ліквідаторів та інвалідів Чорнобиля. Пенсіонери їздять за гроші.

У той же час ЖТТУ перевозить безкоштовно цілий список пільговиків, включаючи всі пенсіонерів - як місцевих так і приїжджих, перебуваючи при цьому на загальній системі оподаткування та будучи одним з найбільших платників податків у регіоні.
Якщо говорити про соціальну справедливість, то тут мова йде про те, що державних коштів вимагає як ЖТТУ, так і районні перевізники, але оскільки грошей держава виділяє недостатньо при існуючій потребі - звідси виникає і ситуація, коли, щоб дати одним, треба забрати в інших.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.