Житомиргаз розкритикував місцеву владу за погану підготовку до нового опалювального сезону

Житомиргаз розкритикував місцеву владу за погану підготовку до нового опалювального сезону
Компанія ПАТ « Житомиргаз » розкритикувала міську владу Житомира і самих городян за погану підготовку будинків , внутрішньобудинкових систем , газового обладнання , роботу спеціалізованої комісії до початку нового опалювального сезону 2013-2014 рр. .

20 вересня відбулося засідання міського штабу з питань підготовки міського господарства до роботи в осінньо -зимовий період 2013 - 2014 .

На ньому було озвучено ряд проблем , які виникли в ході підготовки до опалювального сезону.

І хоча вже пройшло 18 днів з моменту проведення цього засідання , прес -служба « Житомиргазу » відзначає , що деякі проблеми так і залишилися не вирішеними .

Про це прес- служба компанії говорить у статті «Готовий Житомир до опалювального сезону ? » , Опублікованій на сайті компанії.

Під час засідання перший заступник голови правління - головний інженер ПАТ « Житомиргаз » Сергій Колесник зазначив , що більшість будинків міста фактично не готові до опалювального сезону.

За станом кінець вересня не всі експлуатаційні організації уклали договорb з ПАТ « Житомиргаз » на планово - технічне обслуговування будівель .

Це означає , що газовики не можуть перевірити стан внутрішньобудинкових систем газопостачання і своєчасно знайти і попередити витоку газу в будинку .
Договору на планово - технічне обслуговування тоді не були укладені з 15 власниками балансоутримувачами.

- Відсутність належного обслуговування загрожує безпеці експлуатації газових мереж і створює передумови аварійних ситуацій , пов'язаних з витоками газу. А це - небезпека для життя і здоров'я мешканців , - зазначив Сергій Колесник.

По-друге , при вибірковій перевірці працівники ПАТ « Житомиргаз » встановили , що акти перевірки димовентиляційних каналів, не відповідають дійсності.

Власники багатоповерхового житлового фонду не усувають виявлених пошкоджень , які працівники ПАТ « Житомиргаз » зафіксували на фотокамеру. Таким ставленням комунальники піддають небезпеки жителів Житомира.

По-третє , залишається актуальною проблема централізованого опалення та постачання гарячої води.

Міська влада видає дозволи на встановлення автономного опалення мешканцям багатоквартирних будинків , незважаючи на технічну неспроможність внутрішньобудинкової газової мережі.

Труби , які розраховані тільки для використання газу для приготування їжі , не здатні забезпечити газопостачання під індивідуальне опалення кожного жителя. Фактично це може призвести до того , що деякі жителі при відсутності тиску залишаться без газу.

- Вирішувати питання про опалення газом необхідно цивілізовано , з розумінням того , що наслідком встановлення автономного опалення може бути розбалансування всієї системи газопостачання. Спочатку треба вивчити технічні можливість , при необхідності , замінити внутрішньобудинкові мережі та застаріле газове обладнання , і тільки після цього видавати людям дозволи на встановлення котлів , - кажуть у « Житомиргаз ».

По-четверте , важливе питання щодо забезпечення безпечних поставок газу це також стан газового обладнання.

Користування застарілим і непридатним для експлуатації газовим обладнанням загрожує життю не тільки його власникам , а й жителям всього житлового будинку. Вирішити це можна , розробивши спеціальні програми з виділенням коштів з місцевого бюджету.

По-п'яте , про халатне ставлення міської влади до роботи комісії з паспортизації готовності багатоповерхових будинків до роботи в опалювальний період 2013-2014 рр. . свідчить те , що до складу комісії не включено представника газового господарства.

Варто нагадати , що відсутність належного обстеження внутрішньобудинкових систем газопостачання , особливо в опалювальний період , може загрожувати безпеці мешканців будинків . Це може призвести до аварійної ситуації.

Хто в такому випадку буде нести відповідальність за наслідки ? - Задаються питанням в « Житомиргаз ».

Розглянуті проблемні питання постійно виносяться на чергові засідання обласних комісій з питань техногенно -екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій .

Рішення комісій є обов'язковими для виконання органами місцевого самоврядування . Для того , щоб проблеми міста вирішувалися оперативно і вичерпно необхідно , перш за все , взаємодія міської влади та комунальних служб.

Нагадаємо , як повідомляв «Журнал Житомира» посилаючись на інформацію , опубліковану Житомирським міськрадою , після проведеного засідання штабу - 20 вересня, начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Пивоварова заявила , що « Житловий фонд повністю готовий до початку опалювального періоду».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.