В центрі Житомира поруч з Пушкіним змінюють газопровід.

В центрі Житомира поруч з Пушкіним змінюють газопровід.
Компанія Житомиргаз минулого тижня почала проводити заміну газопроводу по Старому бульвару протяжністю 440 метрів.

Стару магістраль замінять на нову, що відповідає сучасним стандартам безпеки. Реконструкція дозволить збільшити пропускну здатність і надійність діючого газопроводу, - стверджують в "Житомиргазі".

Підземний газопровід перетинає вулиці Пушкінську і Фещенка-Чопівського. До нього приєднані п'ять багатоповерхових будинків. Однак їх жителі ніяких незручностей при прокладці нових труб не відчують, оскільки будівництво відбувається ділянками, подача газу в довколишніх будинків припинятися не буде, обіцяють газовики.

- Старі сталеві труби ми замінюємо на нові поліетиленові високої щільності, гарантійний термін експлуатації яких становить 50 років. Перевага сучасних труб не тільки в їх надійності, але і в тому, що для них не потрібно використовувати ізоляцію і електрохімічний захист. Протягом 14 днів плануємо завершити всі будівельні роботи по заміні, - відзначає перший заступник голови правління - головний інженер ВАТ «Житомиргаз» Сергій Колесник.

Розподільчий газопровід низького тиску по Старому бульвару побудований в 1957 році, тобто він працює вже понад 55 років. Тому компанією було прийнято рішення про його заміну в рамках власної інвестиційної програми. На прокладку газопроводу ВАТ «Житомиргаз» направила понад 200 тисяч гривень.

Всього протягом останніх двох років ВАТ «Житомиргаз» інвестувало 2,8 мільйона гривень на заміну, реконструкцію та капітальний ремонт систем газопостачання області та відновило близько 30 кілометрів газопроводів.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.