Літати з Житомира по Україні можна буде через рік, а по світу через два. ВІДЕО

Літати з Житомира по Україні можна буде через рік, а по світу через два. ВІДЕО
Голова правління авіакомпанії «YANAIR» Олексій Янчук стверджує, що аеропорт Житомир перші рейси по Україні зможе здійснювати вже в наступному році, а міжнародні через 2-3 роки.

12 липня, житомирським журналістам під час екскурсії по будівлі аеровокзалу, в якому зараз проходять ремонтні роботи.
Янчук пояснює, що земля, на якій стоїть аеропорт, розділена на 3 частини - Житомирської міськради, і сільрад Глыбочицы та Вереси. Депутати Житомира проголосували за надання в оренду міської ділянки на 5 років, тепер справа за двома сільськими радами.

- Неважливо, чи отримаємо ми землю в оренду або у власність. Але тільки після тієї або іншої процедури можна розробляти проект для реконструкції та подовження аеродрому, який розрахований максимум на літаки АН-24/26 ЯК-40, але не наші літаки, які важче в кілька разів. Потім компанії потрібно повернути аеропорту загублений статус аеродрому, - каже Янчук.
Маючи вже існуючий парк суден, а також плануючи в найближчі місяці придбати ще два літаки, Янчук планує запускати рейси туди, куди буде попит. Наприклад, він бачить попит в Одесу, Сімферополь, Туреччину. Крім того аеродром буде служити злітним майданчиком для інших авіакомпаній, в першу чергу лоукостерів. Серед пасажирів він бачить як жителів нашої області, так і столиці - Києва, але дуже важливо, щоб в країні відбулася стабілізація, піднялася економіка, так і доходи громадян, оскільки зараз, за його словами, всі авиапасажироперевозки впали. З-за цього вже скорочено авіарейс компанії з Вінниці в Тель-Авів (Ізраїль). Власник авіакомпанії вважає, що зможе продати пасажиру квиток з Житомира в Анталію (Туреччина) на $100 дешевше, ніж зараз з Києва до Анталії за $300.

Говорячи про майбутнє аеропорту, Янчук зазначив, що він зможе пропускати близько 360 пасажирів на одну реєстрацію, зможе проводити посадку одночасно на 2 судна, буде мати кімнату матері і дитини, а також магазин безмитної торгівлі «duty-free».
Бізнесмени Янчук та Сергій Сухомлин (який також є першим заступником мера) бачать в аеропорт поліпшення інвестиційного клімату та «воріт» Житомира. Сухомлин твердить, що місто вже отримала в казну гроші за реєстрацію першого літака, далі буде ще, крім того, тут буде створено багато робочих місць. - Сьогодні в авіакомпанії працює 160 осіб, аеропорт це ще близько 80-ти. У перспективі це 400-450 чоловік, тут буде авіакомпанія, співробітники аеропорту, техобслуговування та ін., - каже Янчук.

Докладніше про те, як заплановано, переобладнати існуючий вокзал, що вже зроблено і найближчих планах дивіться у відеосюжеті «Журналу Житомира»:



Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.