Новий термінал Міжнародного аеропорту "Київ" відкриють у квітні

Завершується будівництво нового терміналу Міжнародного аеропорту «Київ». Наразі виконано основні роботи із спорудження самої будівлі. Активно проводяться внутрішні роботи, на черзі – роботи з благоустрою території навколо споруди. Відкриття терміналу заплановане у квітні.

«Оновлений аеропорт в «Київ» під час чемпіонату прийматиме чартерні рейси. Зараз авіакомпанії уже фрахтують свої чартери. Саме в Жулянах ми будемо приймати родину УЄФА. Аеропорт «Бориспіль» буде приймати звичайні рейси, у тому числі і чартери з уболівальниками», – повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він також розповів, що для організації перевезень вболівальників від аеропорту «Бориспіль» до Києва (ст. метро «Бориспільська») під час проведення Євро-2012 планується задіяти 50 автобусів «шатлів» великої місткості, ще 10 автобусів будуть знаходитись у резерві.

Роботу автобусного маршруту від Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до м. Києва (ст. метро «Бориспільська») планується розпочати з 1 червня поточного року.

Аеропорт «Київ» (Жуляни), який сьогодні приймає міжнародні рейси, розташований на відстані 8 км від центру міста.

Після реконструкції злітно-посадкової смуги, засобів управління і контролю за повітряним рухом, світлосигнального обладнання аеропорт вже сьогодні може приймати повітряні судна класу Boeing або Airbus з повним завантаженням.

Введення в дію нового міжнародного терміналу аеропорту «Київ» збільшить його пропускну здатність на 320 пасажирів на годину та значно підвищить рівень якості надання послуг.

Технічні характеристики нового пасажирського терміналу

- вперше в Україні застосована модульна схема терміналу,

- загальна площа 12 000 м2,

- пасажиропотік 320 пасажирів на годину,

- 8 стійок реєстрації,

- 8 стійок прикордонного та митного контролю,

- 3 багажних транспортера (1 на відправлення та 2 на прибуття),

- 8 пунктів контролю на авіаційну безпеку ,

- нова система FIDS (інформаційна система для пасажирів),

- паркінг на 300 машиномісць.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.