Влада Житомирської області сподівається переобладнувати газові котельні за спонсорські або кредитні кошти

Влада Житомирської області сподівається переобладнувати газові котельні за спонсорські або кредитні кошти
Уряд дав вказівку скоротити споживання природного газу на 30%. Для цього необхідно переобладнати всі котельне господарство на альтернативні види палива. Першочерговими джерелами фінансування цих заходів повинні стати місцеві кошти, допомога громад, спонсорів, а також кредити.

Про це губернатор Сергій Машковський розповів 22 серпня під час розширеної колегії управління освіти і науки облдержадміністрації, - повідомляє прес-служба ОДА.

Так, виступаючи перед вчителями та викладачами Житомирській області чиновник зазначив, що зараз одним з пріоритетних завдань для галузі освіти є забезпечення безперебійного функціонування навчальних закладів. Перш за все, в осінньо-зимовий період.

«Ми повинні прийняти всі можливі заходи з переведення шкільних котелень на альтернативні види палива. Адже ми отримали від уряду вказівку скоротити споживання природного газу на 30%. До речі, в північних районах області - Овруцькому, Олевському, Коростенському та Малинському більшість шкільних котелень вже працюють на місцевих видах палива», - конкретизував Сергій Машковський.

Способами виконання цього завдання він визначив, зокрема, переоснащення всього котельного господарства на альтернативні види палива, установки додаткових котлів, автономних модульних котельних або відмова від централізованого опалення. При цьому першочерговими джерелами фінансування цих заходів, на переконання голови облдержадміністрації, повинні стати місцеві кошти, допомога громад, спонсорів, а також кредити.

«Позитивно зарекомендував себе досвід роботи з інвесторами. Наприклад, сьогодні з 15 котелень професійно-технічних закладів області на 9-ти ведуться роботи з переведення їх на альтернативне паливо за кошти інвесторів. До речі, зведена в таких умовах котельня в Любарському ПТУ вже відпрацювала опалювальний сезон на дровах і підтвердила свою високу енергоефективність», - підкреслив Сергій Машковський.

Разом з тим, голова облдержадміністрації звернув увагу педагогів на можливу необхідність внесення змін у структуру навчального року у зв'язку з напруженою ситуацією, яка склалася в енергетичній галузі.

«Ми рекомендуємо місцевим органам влади діяти у відповідності зі статтею 16 Закону України «Про загальну середню освіту», якою передбачено, що структура навчального року та тривалість навчального тижня встановлюється загальноосвітнім навчальним закладом за погодженням з відповідним органом управління освітою. Рішення повинні прийматися кожним районом і містом, враховуючи місцеві умови», - пояснив глава області.

Нагадаємо, що аналогічні завдання перед керівниками регіонів і представниками галузі поставив в цей день і міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час підсумкової колегії Міністерства.

Источник: Житомир ІНФО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.