30 котелень в Житомирській області хочуть перевести на альтернативне паливо

30 котелень в Житомирській області хочуть перевести на альтернативне паливо
Зараз в Житомирській області функціонує 936 котелень, які забезпечують теплом населення, а також бюджетні установи та госпрозрахункові підприємства.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Як інформують у департаменті житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на Житомирщині з метою скорочення обсягів споживання обсягів природного газу на 30% проводиться планова і систематична робота.

Всього, протягом опалювального сезону потрібно заощадити 37,7 млн. куб. м. природного газу. Економії енергоресурсів вдається досягти шляхом реалізації технічних і організаційних заходів, а також завдяки переведенню котелень на альтернативні види палива.

В області заплановано перевести на альтернативні види палива 117 котелень. Станом на 12 листопада технічно (на 100%) готові 87 таких закладів. До кінця року в регіоні планують зробити більш енергоефективними ще 30 котелень: 11 - за державні кошти, 9 - за рахунок орендарів, а 10 - за місцеві кошти. Якщо все 117 котелень будуть переведені на альтернативні енергоносії, то Житомирщина зможе заощадити протягом опалювального сезону 19,8 млн. куб. м. газу.

Лідером в області по впровадженню енергоефективних технологій є Ємільчинський район, де за кошти місцевого бюджету вже переведені на альтернативні види палива 4 котельні. Крім цього, держава виділяє 429,4 тис. грн. для реалізації відповідних заходів у центральній районній лікарні. Серед міст найкращі показники демонструють Коростень і Новоград-Волинський.

За інформацією профільного департаменту, основний акцент зараз зосереджений на тому, щоб в котелень дотримувалися технологічних нормативів, які дозволять забезпечувати теплом жителів області.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.