Житомир проводить тендери на купівлю б/у тролейбусів з ЄС

Житомир проводить тендери на купівлю б/у тролейбусів з ЄС
Житомирська міська рада проводить 2 конкурсу на покупку б/у тролейбусів з країн ЄС. А поки КП «ЖТТУ» має дефіцит бюджету підприємства. Про це в прямому ефірі на минулому тижні на телеканалі «Житомир» розповів перший заступник мера Житомира - Сергій Сухомлин.
- У цьому році планується дефіцит бюджету, закладений у їх фінансовому плані - 10,5 млн грн, яких їм не вистачає до кінця року, в т.ч. на виплату зарплат, - повідомив він.

Кажучи про гроші виділених житомирськими міськрадою та облрадою на придбання рухомого складу для ТТУ, Сухомлин розповів наступне:
- Перший тендер (конкурс) не відбувся (планувалося придбати 13 б\у німецьких тролейбусів MAN). За нашою інформацією посередник, який пропонував ці тролейбуси, завищив ціну в середньому на 4-6 тис. євро за одну машину. Я порахував, що ми не маємо права та міського бюджету переплачувати зайві гроші - більше 100 тис. євро. Ми оголосили другий конкурс, на нього надійшла заявка від цієї ж компанії і ми плануємо вийти на ту ціну, яку ми планували. Ціна за такий тролейбус не повинна перевищувати 0,5 млн грн, - заявив в прямому ефірі чиновник.

Також він додав, що крім Німеччини (Золинген) він побував і в Чехії, а також Словаччини, де відвідував місцеві ТТУ.
- Є домовленість про постачання 20 вживаних тролейбусів «Skoda» у відмінному стані, зараз працюють, і ми вже оголосили конкурс на поставку 20-ти тролейбусів. Сподіваюся, ми в найближчі місяці все купимо цей рухомий склад і тоді зможемо збільшити кількість машин на лінії, а також графік їх роботи, і ТТУ почне сама заробляти гроші і зменшить свій дефіцит.

Житомиряни, які телефонували в студію просили представника міськради вплинути на збільшення кількості тролейбусів на лінії по маршрутах №9 та 10.
«Журнал Житомира» володіє документом, згідно з яким 22 серпня КП «ЖТТУ» оголосило тендер на поставку 2 лотів:

1-й лот - тролейбуси б/у довгій 11,5-12 м, кількістю 10 штук.
2-й лот тролейбуси б/у довгій 17-18 м, кількістю 10 штук.
Розкриття конкурсних пропозицій за цим тендером пройде в кінці вересня.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.