У Житомирі подорожчає проїзд у деяких маршрутках

У Житомирі подорожчає проїзд у деяких маршрутках
Днями в маршрутках №58, які працюють у звичайному режимі з тарифом 1,75 грн., з'явилося оголошення про підвищення з 1 вересня проїзду до 2,5 грн.

Оголошення не підписано ні перевізником, ні управлінням транспорту, а причиною підвищення зазначене «значне подорожчання паливно-мастильних матеріалів та відсутність компенсації за регульований проїзд».

Як прокоментував начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Володимир Клинчук, це особиста і небезпідставна ініціатива приватного перевізника, хоча рішення міської ради з цього приводу не було.

«Ще раніше в управління транспорту надійшов лист-звернення від обох житомирських перевізників, які працюють у звичайному режимі - це маршрути №58 та №14 - про необхідність підвищення тарифу у зв'язку з подорожчанням пального, запчастин та інших складових. Не секрет, що ці нерентабельні маршрути. До того ж, перевізники не отримують компенсацію за регульований тариф з міського бюджету в зв'язку з відсутністю коштів», - пояснив Володимир Клинчук.

За словами начальника управління, узаконити таке підвищення можна тільки через рішення виконкому міської ради. А оскільки інші перевізники вже давно ставили питання про збільшення тарифу на проїзд у Житомирі хоча б до 3 гривень, наступним кроком управління транспорту буде надання до Департаменту економіки чіткого обґрунтування необхідності підняття вартості проїзду.

Це питання буде винесено на розгляд виконавчого комітету Житомирської міської ради, і вже на виконкомі буде прийматися рішення про підвищення чи не підвищення тарифу.

«Підвищення проїзду в Житомирі до 3 гривень - це питання часу, і від нього нікуди не дітися. Єдине питання, на який зараз не можна з впевненістю відповісти - залишать перевізники 58-го і 14-го маршрутів тариф на рівні 2,50 грн., або теж підвищать його до загальноміського», - резюмував Клинчук.

Нагадаємо, як раніше повідомляв «Журнал Житомира», у приміських та міжміських маршрутках Житомирщини подорожчала вартість проїзду.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.