Перевізники вимагають підвищити проїзд у житомирських маршрутках до 4 гривень

Перевізники вимагають підвищити проїзд у житомирських маршрутках до 4 гривень
4 березня в прес-центрі Житомирської міської ради відбулася робоча нарада щодо перегляду тарифів на проїзд у міських автобусних маршрутах. Представники влади, громадськості та перевізники ділилися думками про реальних підстав підвищення вартості квитка у маршрутних таксі.

Як зазначає прес-служба міськради, у Житомирі курсують автобуси з різною пасажиромісткістю, обслуговують їх 23 перевізника, які обґрунтовують підвищення вартості зростанням цін на паливно-мастильні матеріали. Зокрема, було озвучено пропозицію про підвищення тарифу до 4 грн.

Заступник міського голови Євген Демчик зазначив: «Я розумію, що у зв'язку з підвищенням цін на пальне, перевізники опинилися в складному економічному становищі, але ми не маємо морального права перекладати фінансовий тягар на плечі житомирян». Також він запропонував застосувати ряд механізмів, щоб уникнути підняття тарифу: збільшення кількості пасажиропотоку за рахунок оптимізації мережі шляхом скорочення або об'єднання декількох маршрутів в один.

Члени виконавчого комітету наполягали на тарифі 3 грн. і дотримання перевізниками меморандуму, підписаного між представниками міської влади, громадськості та перевізниками, основними умовами якого були підвищення якості послуг маршрутного таксі та дотримання графіків руху.

Розгляд підвищення тарифу можливе при наявності обґрунтованих розрахунків, відповідних висновків департаменту економічного розвитку міської ради, а також підготовки і подальшого прийняття даного рішення виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Як повідомляв «Журнал Житомира», згідно рішення виконавчого комітету від 03.12.2014 № 579/1 «Про встановлення вартості проїзду» вартість проїзду в громадському транспорті Житомира піднялася на 50 копійок - тролейбуси і трамваї по 2 грн., а маршрутні таксі 3 грн.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.