Чому в комунальних аптеках Житомира ціни на 15% вище, ніж у приватних?

Чому в комунальних аптеках Житомира ціни на 15% вище, ніж у приватних?
За останні роки в Житомирі спостерігається невідповідність цін на медичні товари в аптеках розташованих на територіях лікувальних закладів і поза ними.

Протягом двох місяців громадська комісія у складі депутата обласної ради Білецького Олега Миколайовича, начальника департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Торбоса Олександра Михайловича та представника Громадської Ради при Житомирській ОДА Коцюбко олександр Петрович займалася питанням ціноутворення в аптеках міста Житомира.

Комісія виявила, що в комунальних аптеках ціни на 10-15 відсотків вище, ніж у приватних. Розбираючись з такими фактами, комісії вдалося дізнатися, що всі комунальні аптеки Житомира та області, як виявилося, закуповують медичні товари у приватних аптек, тому ціни в комунальних аптеках не можуть конкурувати з приватними.

Комісія з'ясувала, що влада міста і області не контролюють цю ситуацію і не хочуть контролювати, а якщо і контролюють, то під свій інтерес. А для бізнесу немає нічого святого, і тому приватні аптеки відверто наживаються на хворих житомирян та жителів області.

- Моя особиста думка, як депутата обласної ради, необхідно прибрати приватні аптеки з території лікарень та полікліннік і розташувати на їх місці комунальні аптеки. Необхідно наповнити фінансовим ресурсом комунальне аптеки. Для чого з міського та обласного бюджетів виділити необхідну суму для того, щоб комунальні аптеки могли самостійно набувати медичні товари безпосередньо у виробників або у дістрібьтеров, минаючи посередників в особі приватних аптек, - вважає Олег Білецький.

За його словами, використання бюджетних коштів комунальними аптеками необхідно поставити під жестский контроль правоохоронних органів та органів виконавчої влади. Необхідно зобов'язати комунальні аптеки напряму купувати товари у заводів-виробників.

- 11 вересня 2014 року я підготував депутатський запит до Кабінету Міністрів України і особисто на ім'я Президента України з проханням навести порядок у ціноутворенні медичні товари та відмінити 7% податок на закупівлю лікарських засобів. Депутати на сесії Обласної Ради підтримали мій запит і направили його в Кабінет Міністрів і Президента.

На сьогоднішній день «аптечний питання» курирує Бочковський Олександр Миколайович - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади. Треба відзначити, Бочковський був заступником мера Дебоя. Нова влада залишила його за посади, мотивуючи це тим, що він вміє працювати.

Список чиновників, винних у розвалі, розкраданні комунальних аптек, з подальшою їх «прихватизацією», комісія опублікує найближчим часом у засобах масової інформації.

- Ми не будемо говорити при якій владі це відбувалося, ми будемо конкретно називати хто є злодій. Як говорила Ольга Вадимівна Богомолець у передачі «Свобода слова» люстрація - це особиста відповідальність чиновника перед тими людьми, яких він обкрадав, і неважливо, до якої партії він належить, - упевнений депутат Житомирської обласної ради Олег Білецький.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.