В Житомирі, на місці знесеного АТБ, влада хоче провести благоустрій

В Житомирі, на місці знесеного АТБ, влада хоче провести благоустрій
В Житомирі збираються провести конкурс на кращий проект благоустрою земельної ділянки на перехресті вулиць Київської та Театральної, де будували супермаркет АТБ.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.12.2014 «Про оголошення конкурсу» опублікований на офіційному сайті мерії.

За результатами проведених громадських слухань виконавчий комітет міської ради вирішив: «Оголосити конкурс на кращий проект благоустрою території земельної ділянки комунальної власності по вул. Київській, 6 р. в Житомирі; затвердити порядок проведення конкурсу та склад конкурсної комісії з визначення переможця згідно з додатками 1, 2», - йдеться в проекті рішення.

Нагадаємо, з квітня 2013 року житомиряни виступали проти будівництва магазину «АТБ» в історичній частині міста - на розі вулиць Київська-Театральна.

На початку червня 2014 року активісти знесли будівельний паркан, а представник забудовника говорив, що компанія готова йти на компроміс.

22 липня на прес-конференції перший заступник мера Сергій Сухомлин повідомив, що скандальне будівництво може поновитися - Дніпропетровський суд скасував рішення про анулювання декларації на будівництво супермаркету.

30 вересня цього року активісти намагалися силою прорватися на засідання комісії по скандальним будівництвом АТБ.

10 жовтня Скандальний земельну ділянку, на якій будували супремаркет АТБ, повернули місту. Тоді, депутати проголосували за повернення у власність міста земельної ділянки по вул. Київська, 6, а 17 жовтня каркас супермаркету АТБ демонтували.

Зазначимо, що завтра, 12 грудня, у міському Палаці культури (р. Житомир, вул. 1-го Травня, 12/5) відбудуться громадські слухання з метою визначення подальшого використання земельної ділянки по вул. Київська, 6.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.