Міськрада продовжить конкурс на кращий проект благоустрою на місці знесеного АТБ

Міськрада продовжить конкурс на кращий проект благоустрою на місці знесеного АТБ
Члени конкурсної комісії на кращий проект благоустрою території по вул. Київській, 6 разом з членами містобудівної ради обговорили питання можливого використання цієї земельної ділянки.

Про це поінформувала прес-служба міськради.

Під час обговорення членами конкурсної комісії разом з архітекторами зазначено, що торгового магазину в корпоративному стилі АТБ там бути не може. Архітектори міста висловлювали свою думку щодо того, як повинна виглядати територія, де раніше планувалося будівництво АТБ.

Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин сказав, що в даному питанні важливо довіритися фахівцям: «Думка конкурсної комісії архітектори повинні врахувати, але саме вони повинні професійно прийняти рішення, що саме і як будувати на Київській, 6»

Після годинної дискусії учасники дійшли згоди щодо необхідності визначення використання цього важливого для міста ділянки на конкурсній основі. Запропонували продовжити і сформувати умови конкурсу.

Нагадаємо, з квітня 2013 року житомиряни виступали проти будівництва магазину «АТБ» в історичній частині міста - на розі вулиць Київська-Театральна.

На початку червня 2014 року активісти знесли будівельний паркан, а представник забудовника говорив, що компанія готова йти на компроміс.

22 липня 2014 року на прес-конференції перший заступник мера Сергій Сухомлин повідомив, що скандальне будівництво може поновитися - Дніпропетровський суд скасував рішення про анулювання декларації на будівництво супермаркету.

30 вересня минулого року активісти намагалися силою прорватися на засідання комісії по скандальним будівництвом АТБ.

10 жовтня скандальний земельну ділянку, на якій будували супремаркет АТБ, повернули місту. Тоді, депутати проголосували за повернення у власність міста земельної ділянки по вул. Київська, 6, а 17 жовтня каркас супермаркету АТБ демонтували.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.