Влада Житомира хочуть очистити вулицю Небесної Сотні від квіткового ринку

Торгівля квітами на вулиці Небесної Сотні, в такому вигляді як вона є, здійснюється в місті Житомирі вже багато років.

Коли був розроблений план реконструкції тоді ще, Московської, в ньому спочатку передбачалося відсутність торгівлі на цій вулиці.

Планувалося повне переобладнання вулиці з торгової на пішохідну, - пише перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин в блозі на «Журналі Житомира».

У 2008 році була проведена реконструкція першої частини вулиці. Згодом на неї повернулася стихійна торгівля і всі спроби влади навести порядок і прибрати несанкціоновану торгівлю, з того часу успіхом не увінчалися. Кожен раз перед виборами торгують квітами, заручившись підтримкою політиків і чиновників, граючи на передвиборних настроях, лише знаходили впевненість у тому, що це місце за ними закріплено. І політичної волі обіцяли так і не вистачило для того, щоб облагородити місце торгівлі квітами або зовсім його перенести.

Вже давно настав час привести цю вулицю в порядок. Зараз, після перейменування її з Московської на вул. Небесної Сотні, ця проблема стала дійсно гостро. Ця вулиця не може називатися ім'ям Небесної Сотні, коли на ній бардак і в такому вигляді здійснюється торгівля.

Мною було зроблено кілька спроб діалогу з торгуючими і проведено досить багато зустрічей. Їм пропонувалися різні варіанти, куди можна перенести продаж квітів: на організовані ринки Житомира і на ті земельні ділянки, де можливо здійснювати торгівлю квітами. Один з таких ділянок - вул. Івана Кочерги, 3., інший - на майданчику прилеглої до ТРЦ «Глобал». Також розроблялися варіанти будівництва квіткового ринку в сквері Лятошинського. Але цей проект був відхилений містобудівною радою і я, в принципі вважаю, що досить обґрунтовано. Основним аргументом було те, що якщо ми дозволимо перенести торгівлю з Небесною Сотні через дорогу, ми перетворимо сквер Лятошинського в черговий базар.

З іншого боку, всі хто здійснює несанкціоновану торгівлю в районі Житнього ринку, крім квітів, також ставлять ультиматум: якщо ми не приберемо квіткарів, вони не зійдуть зі «своїх точок» і будуть далі з асфальту торгувати продуктами харчування і багатьом іншим.

При прийнятті подібних рішень, дуже важливо громадська думка щодо того, що жителі міста думають з того чи іншого питання. З приводу продажу квітів на вул. Небесної Сотні ми також провели соціологічне опитування, яке показало наступні результати: 80% опитаних житомирян висловили негативне ставлення до торгівлі квітами саме на цьому місці.

Житомирські депутати на останній сесії міськради підтримали ліквідацію торгівлі на вулиці Небесної Сотні, і це рішення буде виконуватися. Тобто, ми готові ще зустрічатися з квітникам стільки разів, скільки буде необхідно для того, щоб знайти конструктивне рішення, але торгівля квітами на вул. Небесної Сотні здійснюватися не може.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.