У Житомирі обговорили майбутнє квіткового ринку на вулиці Небесної Сотні

У Житомирі обговорили майбутнє квіткового ринку на вулиці Небесної Сотні
14 жовтня у міському Палаці культури пройшли громадські обговорення з приводу квіткового ринку на вулиці Небесної сотні.

Квітникарі вимагали від влади залишити їм місце, на якому вони торгують вже більше 15 років. Вони кажуть, що готові за свій рахунок облаштувати павільйон для торгівлі на цьому місці і для цього у них є необхідні дозволи.

Влада міста неодноразово пропонувала квітникарям інші місця для торгівлі, в тому числі і на самому ринку на пільгових умовах, втім жоден із запропонованих варіантів не задовольнив торговців.

«Ми намагаємося зробити все можливе, але вас задовольняє лише вулиця Московська. Але, на жаль, в місті не можна ось так прийти і сказати: «Мені зручно торгувати тут, і тут я буду торгувати», тому що є інтереси міста. Інакше в місті не залишиться, ні скверів, ні тротуарів. Скрізь буде реклама або торгівля», - каже перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

Він також додає: будівництво квіткового павільйону буде коштувати кожному продавцю не менше 5-7 тисяч доларів і все одно не вирішить проблему сезонної торгівлі.

Між тим біля міського Палацу культури, де проходило обговорення, невідомі намагалися вчинити провокацію і підпалити шини. Втім, правоохоронці попередили правопорушення і зупинили зловмисників, одного затримали. Йому загрожує адміністративна відповідальність за статтею 173 - «дрібне хуліганство». Особи інших провокаторів встановлюються.

Квітникарі заперечують причетність до спроби підпалу шин. «А я звідки знаю, з якого боку провокації? Провокацій багато є, ви бачите, питання насущне: центральний ділянку у місті Житомирі», - прокоментувала подію біля Палацу культури голова ГО «Квіти Житомирщини» Ірина Столяр.

Сергій Сухомлин зазначає: не треба тиснути на владу такими методами, адже вирішувати це питання має саме громада міста.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 12 вересня працівники КП «Інспекція з благоустрою Житомира» спробували демонтувати квітковий ринок, а вже 24 вересня на сесії міськради продавці квітів з вул. Небесної сотні виставили свої вимоги керівництву Житомира.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.