Житомир може отримати 15 млн франків на реалізацію енергоефективності

Житомир може отримати 15 млн франків на реалізацію енергоефективності
Житомир і Швейцарське бюро співробітництва в Україні почали переговори щодо реалізації проекту Енергоефективності.

Проект передбачає оновлення системи централізованого теплопостачання з урахуванням енергозбереження та тепломодернізацію громадських будівель. Якщо сторони прийдуть до угоди, то Житомир може отримати більше 15 мільйонів швейцарських франків.

"Це 368 млн гривень, якщо вважати за сьогоднішнім курсом національної валюти. Це досить великі кошти для Житомира, на даний момент це фактично два бюджету розвитку нашого міста. І ця допомога Швейцарського бюро співробітництва, яка буде спрямована, насамперед, у проекти з енергоефективності, вона дуже потрібна місту", - поінформував журналістів перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

Зараз сторони повинні підписати Меморандум про взаєморозуміння. Після цього, за словами заступника директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Петри Відман, почнеться практична підготовка до реалізації проекту: "Після підписання Меморандуму ми будемо працювати над технічними умовами, підготовкою тендерного пакету закупівель і будемо надавати Вам послуги по консультуванню".

Щоб скористатися фінансовою підтримкою Швейцарського бюро співробітництва, Житомир повинен чітко виконувати всі вимоги міжнародних експертів для отримання необхідної для реалізації даного проекту Європейської Енергетичної Нагороди. Прогнозований старт проекту Енергоефективності в Житомирі - 2017 рік.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.