Керівництво Житомира зустрілося із директором Швейцарського бюро співробітництва. Відео

Керівництво міста зустрілося із директором Швейцарського бюро співробітництва – Гуідо Бельтрані. Дана організація займається технічним оснащенням та співробітництвом між Швейцарією та Україною. Основними напрямками якого є співробітництво у сфері розвитку економіки та сільського господарства, охорони здоров’я, місцевого самоврядування, комунальних послуг і енергозбереження.

Метою офіційного візиту є налагодження співпраці у сфері енергоефективності та енергозбереження, оцінки потенційних можливостей та готовності міста до реалізації проекту.

Володимир Дебой – міський голова «Ми дуже сподіваємося, що цей візит, він дасть поштовх до нашої співпраці в тих галузях і тих напрямках, які більше співпадають з Вашою програмою. Ми сьогодні вже співпрацюємо з ЄБРР, з Міжнародним фондом E5P і з НЕФКО компанією. І відповідні перші проекти вже починаємо реалізовувати».

Також Володимир Дебой підкреслив, що з точки зору енергозбереження, енергоефективності та охорони навколишнього середовища важливим є реконструкція системи водопостачання, водоочисники і теплопостачання.

Гуідо Бельтрані – директор Швейцарського бюро співробітництва «Ми приїхали сюди, щоб поговорити у сфері енергозбереження і шляхів її розглядання. Ми тільки знаходимось на першій стадії оцінки розгляду цього проекту. Ми бачимо що що є цікаві пропозиції як зі сторони компанії водопостачання і теплопостачання і я розглядатиму ці пропозиції»
Швейцарське бюро співробітництва надає гранти, за умов співфінансування. Частка коштів з міського бюджету має бути не менше 20%. Проект по енергозбереженню вже стартував у Вінниці і розрахований він на 4 роки. На разі представники Швейцарського бюро зацікавлені у наступному проекті в одному із міст України. Чи буде цим містом Житомир, питання залишається відкритим.


Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.