Житомир інвестує в енергоефективні проекти понад 65 млн доларів

Житомир інвестує в енергоефективні проекти понад 65 млн доларів
До 2020 року місто Житомир має намір витратити на впровадження енергоефективних проектів понад 65 млн доларів.

На цьому тижні в рамках навчального візиту представників Асоціації міст України обласний центр Житомирської області ділився досвідом у сфері енергозбереження та представив програму енергоефективності до 2020 року.

Згідно з документом, у місті буде проведена комплексна модернізація системи опалення котелень, реалізовані проекти зі зменшення витрат і втрат у теплопостачанні та зовнішньому освітленні Житомира.

Зокрема, в розвиток системи теплопостачання планується вкласти 15 млн євро (18 700 000 доларів), в реконструкцію і розвиток системи водопостачання - 30 млн доларів, в реконструкцію котелень та термомодернізації дитячих садків - 15 млн швейцарських франків (15 600 000 доларів). Разом з тим на інноваційні технології в системі теплопостачання обласний центр має намір додатково витратити 685 000 євро (855 тис доларів).

Серед багатьох українських міст іноземних інвесторів сьогодні особливо приваблює Житомир, який останні 10 років намагається раціонально використовувати енергоресурси. Так, місту вдалося задовольнити в повному обсязі досить високі критерії Швейцарського бюро співробітництва та отримати на реконструкцію котелень та термомодернізації дошкільних установ в 2015-2019 роки 12 і 3 млн швейцарських франків відповідно.

За ці кошти буде переведена частина котелень на альтернативні види палива, встановлено 120 індивідуальних теплових пунктів, утеплення принаймні п'ять (кількість об'єктів може бути збільшена - прим. Авт.) Житомирських дитсадків.

Житомир також домовився з корпорацією НЕФКО про термомодернізації близько 19 соціальних об'єктів, серед яких освітні та медичні установи. Місто співпрацює з Німецьким агентством міжнародного співробітництва (GIZ), яке допомагає з энергоменеджментом і энергомониторингом.

Крім того, Житомир веде переговори і з іншими міжнародними організаціями, не залишаючи надії отримати чергові «енергоефективні» гранти.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.