На Житомирщині посилять контроль за газовими приладами

На Житомирщині посилять контроль за газовими приладами
На Житомирщині планують посилити контроль за технічним станом газових приладів, що переважно використовуються в побуті для обігріву приміщень та нагріву води.

Цю проблему розглядали на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Безпосереднім приводом для зібрання стали трагічні випадки загибелі людей від чадного газу, що сталися на початку лютого.

Висновки мають зробити всі організації, що покликані контролювати технічний стан обладнання, сказав перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко:

«Безперечно є проблеми і в самій організації «Житомиргаз», тому що більш прискіпливішими, жорсткішими треба бути. По-перше при наданні дозволів і проектів на індивідуальне опалення. Друге – бути неприхильними, ставлячи технічні умови, лише ті котли, і ті колонки, які захищені автоматикою».

Активно співпрацювати з газовим господарством закликав Микола Олещенко і правоохоронців – в тих випадках, коли господарі не допускають фахівців до своїх помешкань для проведення планового технічного огляду. Як зауважив виконуючий обов’язки першого заступника ПАТ «Житомиргаз» Сергій Колесник, факти недопущення працівників підприємства для проведення оглядів є масовими. Лише за один тиждень лютого таких по області було офіційно зареєстровано 55.

Між тим, жителі Житомирщини використовують майже 106 тисяч газових приладів з вичерпаним терміном експлуатації. Газівники просять посилити відповідальність за порушення правил експлуатації газових приладів, влада ж вкотре звертається до жителів області – не ризикувати власним життям та життям своїх дітей, дотримуватися правил техніки безпеки і бути уважними при користуванні газом у побуті.

Источник: 103fm.com.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.