У Житомирській області побудують масштабний гірничо-металургійний комбінат, вартістю $ 2,2 млрд

У Житомирській області побудують масштабний гірничо-металургійний комбінат, вартістю $ 2,2 млрд
Житомирська облдержадміністрація найближчим часом підпише меморандум про співпрацю з приватним виробничим підприємством "Сіріус" (Київ) щодо реалізації проекту з будівництва гірничо-металургійного комбінату для розробки Кропивенського титано-апатитового родовища.

Як повідомив голова Житомирської ОДА Сергій Рижук на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок, меморандум буде підписаний 14 вересня в Києві під час презентації "Житомирщина інвестиційна".

- Житомирщина - це український Урал. Ми вийшли на наймасштабніший проект з будівництва гірничо-металургійного комбінату, загальною вартістю $ 2,2 млрд. Це колосальний проект", - сказав глава ОДА.

Він також повідомив, що обласна влада пропонує 20 проектів з видобутку та переробки блочного каменю загальною вартістю близько $ 200 млн.

"Потенційних інвесторів можуть зацікавити пропозиції, пов'язані з розвитком каменеобробної промисловості. У Житомирській області близько 500 родовищ каменю, з них працюючих - близько 150, та й на тих видобуток ведеться примітивним способом. Японія, Італія, Німеччина вже висловили бажання вкласти інвестиції в цю галузь ", - говорить Рижук.

ДОВІДКА: ПВП "Сіріус" створено в 1997 році, його власник і керівник Микола Щербина в 2005 році був призначений позаштатним радником президента Віктора Ющенка.

Підприємство в 2010 році скоротило чистий дохід на 28,2% - до 10520000 грн. ПВП "Сіріус" виступило засновником низки дочірніх підприємств: ЗАТ "Сіріус-буд", ТОВ "Сіріус-титан", "Сіріус-Агро".

Кропивенське комплексне апатит-ільменіт-титаномагнетитових магматичне родовище розташовується в Житомирській області, в центральній частині Володарськ-Волинського масиву і витягнуте в північно-східному і північному напрямках на відстань 1,5 км при ширині 0,8 км.

Родовище простого геологічної будови, велике за запасами двоокису титану, придатне для відкритої відпрацювання, але має убогі й бідні руди, складний мінеральний склад і, в силу цього, такі самі технологічні властивості руд. ПВП «Сіріус» було отримано спецдозвіл на його геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову експлуатацію.

Источник: interfax

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.