4 тисячі молодих сімей Житомирщини хочуть пільгового житла від держави

4 тисячі молодих сімей Житомирщини хочуть пільгового житла від держави
27 червня молоді Житомирщини у приміщення облдержадміністрації розповідали про соціальні ініціативи Президента України у секторі молодіжного будівництва.

Зустріч керівництва області з молодіжною громадськістю відбулася з нагоди Дня молоді та Дня Конституції.

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, нагадав, що спеціально для молоді у області створений Державний фонд сприяння молодіжного житлового будівництва, який знаходиться у Житомирі, по вул. Черняховського, 12-а.

ДЕТАЛІ ПРО ІПОТЕКУ У ЖИТОМИРІ

І за словами Балюрка, за останній період до цього фонду звернулось вже більше 4 тис. сімей.

- За підсумками 10-річного виконання Програми молодіжного житлового кредитування вдалося надати лише 19 житлових будинків, забезпечивши житлом понад 900 молодих сімей, але це надзвичайно мало, - зазначив Віктор Балюрко.

Згідно державної статистики в області проживає 365 тисяч молодих людей, із них 151 тисяча – у сільській місцевості. При цьому на Житомирщині нараховується 99 928 молодих сімей, половина з яких – багатодітні.

Балюрко порадив молоді скористатися державною іпотекою, за якою можна отримати пільговий кредит на будівництво житла і протягом 15-ти років розрахуватися.

Нагадаємо, як повідомляв портал ZThata - Житомирська область отримала 27 млн. 924 тис. грн., а це близько 1700 квартир. На Житомир з цієї суми припадає 6 млн. грн.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.