Діяльність молодіжних житлових комплексів: сорокарічний досвід

Діяльність молодіжних житлових комплексів: сорокарічний досвід
Відбулось засідання круглого столу на тему: «Діяльність молодіжних житлових комплексів: сорокарічний досвід»

21 червня 2011 року в облдержадміністрації відбулось засідання круглого столу на тему: «Діяльність молодіжних житлових комплексів; сорокарічний досвід».

У засіданні взяли участь директор Житомирського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Павло Шестопалов, голова Житомирського обласного відділення Всеукраїнської асоціації „Укрмолодьжитло” Олександр Шнайдер, керівник МЖК „Інтернаціоналіст” Микола Міскевич, голова обласної спілки ветеранів афганської війни Павло Ментов, голова молодіжного парламенту Житомирської області Валерій Прокопчук. Засідання відбулось під головуванням заступника начальника головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Антонюка.

Головна мета проведення круглого столу – привернути увагу органів самоврядування щодо вирішення питань молодіжного житлового будівництва, висвітлення програм по забезпеченню молоді житлом.

Учасники круглого столу зупинились на історії, сьогоденні і перспективах молодіжного житлового будівництва. Перший молодіжний житловий комплекс (МЖК) на теренах колишнього Радянського Союзу розпочав свою роботу у 70-х роках минулого століття у Калінінградській області (Росія). Житомир – одне з небагатьох міст України, що підтримали ініціативу створення МЖК. І вже у 1990 році тут розпочав свою діяльність МЖК „Інтернаціоналіст”, який був створений, перш за все, для підтримки сімей ветеранів афганської війни у вирішенні житлового питання. «Інтернаціоналіст» будував соціальне житло, підтримував футбольний клуб „Контингент”. Останнім був побудований у 2008 році багатоквартирний будинок по просп. Миру, 3. У планах – будівництво 10- і 14-поверхового будинків по вул. Космонавтів, 60, а також будівництво великого мікрорайону по вул. Червоноармійській на площі 7,5 га. Там окрім житлових будинків планується спорудити спортивний комплекс, школу, дитсадочок, церкву.

Питання забезпечення молоді житлом є одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади. З метою реалізації державних програм по забезпеченню молоді житлом в області працює регіональне відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. За сприяння фонду було побудовано 19 житлових будинків, поліпшили свої житлові умови більше 800 сімей. Державою проваджується програма „Доступне житло”, яка не має вікового цензу і передбачає здешевлення вартості житла на 30% за умови перебування сім’ї на квартирному обліку.

Олександр Антонюк привітав тих, хто стояв у витоків МЖК, побажав успіхів на цьому поприщі і запевнив присутніх у тому, що обласна влада зацікавлена у підтримці молодих сімей. Він пообіцяв, що ініціює звернення про збільшення фінансування програм молодіжного житлового будівництва.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.