На Житомирщині у І півріччі прийнято в експлуатацію понад 80 тис. кв. м. житла

На Житомирщині у І півріччі прийнято в експлуатацію понад 80 тис. кв. м.  житла
У поточному році в області активізувалися темпи житлового будівництва.

Так, у І півріччі прийнято в експлуатацію понад 80 тис.м² загальної площі житла, що у 2,3 раза перевищує обсяги відповідного періоду торік. До відома: у січні–червні 2011р. спостерігався спад обсягів житлового будівництва на 66%.

У міських поселеннях, де збудовано 64% усього житла, його обсяги збільшились у 2,4 раза, у сільській місцевості – у 2,2 раза.

У будинках прийнято в експлуатацію 609 квартир. Середній розмір однієї квартири склав 132 м2 загальної площі, при цьому площа сільської квартири перевищує площу міської на 10 м2.. Серед збудованих квартир переважають трикімнатні, їх 29% загальної кількості та чотирикімнатні, яких 27%.

Умови проживання населення залежать від комфортності житла, яка з кожним роком підвищується. Якщо у 2004р. всіма видами комунальних зручностей було обладнано 56% новозбудованого житла, то у І півріччі поточного року – 85%.

По містах і районах області найбільше житла побудовано у м.Житомирі – 32% та Житомирському районі – 24%. Водночас жодного будинку не прийнято в експлуатацію у Лугинському, Любарському, Народицькому районах.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.