Житомирські забудовники ввели в експлуатацію 89 тис.м загальної площі житла

'Житомирські Як в Головному управлінні статистики, в 2009р. в області уповільнилися темпи житлового будівництва. Так, забудовниками введено в експлуатацію 89 тис.м? загальної площі житла, що на 64% менше, ніж у попередньому році.
Населенням за власні та кредитні кошти збудовано 89% обласного обсягу житла проти 75% у 2008р. Підприємствами та організаціями введено в дію майже 10 тис.м?, з них 1,5 тис.м? збудовано за кошти державного бюджету для забезпечення житлом працівників правоохоронних органів.
У міських поселеннях здано в дію 48,6 тис.м? площі житлових будівель, або 55% загального обсягу. Порівняно з 2008р. житлове будівництво зменшилось у містах і селищах міського типу на 71%, у сільській місцевості на 51%.
Середня площа однієї квартири складає 122,1 м?. При цьому площа сільської квартири перевищує площу міської на 12,6 м? і становить 129,3 м?. З кожним роком підвищується рівень обладнаності житла комунальними зручностями. Так, 77% усієї новозбудованої площі обладнано водопроводом, каналізацією, гарячим водопостачанням, опаленням, ванною, у тому числі у сільській місцевості – 72%.
Майже 60% загального обсягу житла збудовано в 4 регіонах області, а саме містах Житомирі і Новоград-Волинському, Бердичівському і Житомирському районах. Жодного будинку не зведено у Любарському і Народицькому районах.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.