Видачу пільгової нерухомості будуть контролювати

 Видачу пільгової нерухомості будуть контролювати
Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву ініціює створення громадської ради, який здійснюватиме контроль за виконанням держпрограм у цій сфері та попереджати корупцію.


Про це розповів 2 серпня народний депутат Андрій Пінчук, представляючи законопроект «Про особливості державної підтримки забезпечення молоді житлом».

«Що таке корупція?! Це коли тому дав, а цьому не дав квартиру. Громадська рада створюється як раз для того, щоб неможливо було зловживати », - підкреслив Андрій Пінчук. При цьому він висловив упевненість, що за минулий рік у наданні молоді держдопомоги з будівництва або придбання житла не було проявів корупції.

У свою чергу глава правління Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін розповів, що громадська рада буде сформовано з народних депутатів, представників громадських організацій, профспілок, Адміністрації Президента. «Інституція повинна визначати, кому в першу чергу, кому в другу чергу надавати підтримку», - сказав він.

Говорячи про результати підтримки молодих сімей у цьому році, Леонід Рисухін також повідомив, що на поточний рік передбачено фінансування пільгового кредитування у розмірі 130 млн грн.

На сьогоднішній день з держбюджету і місцевих бюджетів профінансовано кредитів на 44,8 млн грн. «Ми очікуємо, що за програмами пільгового кредитування у нас можуть отримати кредит близько 450 сімей, а в минулому році було 290 сімей», - сказав Рисухін.

Нагадаємо, на думку Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву, прийняття зазначеного законопроектаа щодо забезпечення молоді доступним житлом дозволить стабілізувати фінансування цього питання і вирішити проблему з браком житла за 10-15 років. Одним з механізмів підтримки молодих сімей буде надання житла в оренду.

Источник: http://realt.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.