Елітну нерухомість скуповують українські бізнесмени та фінансисти

Елітну нерухомість скуповують українські бізнесмени та фінансисти
За роки Незалежності Україна портрет покупця елітної нерухомості кардинально змінився. Як простежили експерти компанії «Knight Frank», протягом 20 років еволюція елітного клієнта проходила в залежності від того, які сфери бізнесу були найбільш дохідними в той чи інший час.

За даними дослідження, в 2000-2004 роках основними покупцями елітної нерухомості були представники сировинних галузей. У 2005-2008-му стала зростати частка покупців з фінансової сфери та представників влади. На сьогоднішній день до елітних клієнтам, як правило, відносяться непублічні люди, власники приватного бізнесу, а також представники фінансової сфери.

Крім цього, за останні роки намітилася ще одна тенденція - забезпечені українці стали більше інвестувати в елітне житло за кордоном. Тільки за останні півтора року кількість заявок від українців на покупку елітного житла у Великобританії, Італії, Кіпрі та Іспанії збільшилася на 30-40%.

Відзначимо, за даними компанії, середні ціни елітного житла на первинному ринку в Києві в липні 2011 року складають $ 7000 - 9000 за кв. м, тобто вони практично зрівнялися з цінами у провідних європейських столицях.

Источник: http://dom.ria.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.